Hudiksvall är på gång på allvar, och andra matchnoteringar

Det blev en riktigt tajt match, men till slut så var det Hudiksvall som stod som segrare i tungviktsmötet med Boden med 4-3 (0-1,2-1,1-0). Och sett över tre perioder så måste det sägas vara rättvist, framför allt ägde man den andra perioden.

Det var med stor nyfikenhet jag satte på matchen. Hur bra är Boden? Är Hudiksvall på g efter en trög start? Vilket lag lyckas förlägga mest tid i anfallszonen? Kan Bodens backar välbyggda backar hänga med Hudiksvalls virvlande forwards? Orkar Hudiksvall stå upp fysiskt mot Bodens tuffa spelare?

När pucken släpptes så var det ändå Hudiksvall som hade mest puck inledningsvis och man hade ett par-tre riktigt bra lägen att ta ledningen. Men Boden tuggade sig in i matchen och man spelade betydligt rakare och därmed kändes det också farligt nästan så fort de kom till anfall. Känslan var också att de fick ett övertag i det fysiska spelet, de vann mycket närkamper och det gav en, visserligen billig, men ändock en utvisning. Hudiksvall som varit 100%-iga i boxplay i allettan fick den fina sviten spräckt och det var Bodenledning efter den första perioden.

Men i den andra så skruvade Hudiksvall upp kampmomentet ett par snäpp. Man satte högre fart i skridskoåkningen och man vann betydligt fler kamper. Det gav Bodenbackarna stora problem och Boden spelade fast sig själva gång på gång i egen zon. Hudiksvall fick långa anfall och både kvitterade till 1-1 och tog ledningen i powerplay (efter en ny billig utvisning). Hudiksvall virvlade runt i Bodenzonen och skapade chans på chans. Men så kommer ett ströanfall för Boden, en slumppuck (det var såna vid samtliga mål i andra) dimper ner i Felix Dahlroths väg ett par meter innanför blå mitt i zonen och han snappar upp den och drar in kvitteringen. Det gav Boden lite luft och resten av perioden så reder man ändå ut lite bättre, även om det var Hudiksvall som höll i taktpinnen.

Den tredje perioden var Bodens bästa spelmässigt. Den gick på poäng spelmässigt till Boden, men målmässigt till Hudiksvall. De gör först 3-2 innan Boden kvitterar i powerplay, men i en spelvändning så kan Hudiksvalls Jesper Wiberg sätta matchavgörande 4-3 via ett rappt handledsskott i krysset. Efter det försöker Boden, men Hudiksvall spelar ändå av matchen på ett bra sätt. En otäck situation kommer med 6 minuter kvar sedan Carl Westberg fått en klubbspets i ögat sedan han tacklat en Bodenspelare. Vi hoppas att allt gick bra med honom, men det såg inte bra ut!

En bra match mellan två bra lag, men där Hudiksvalls seger ändå var rättvis. De har hittat tillbaka till farten och intensiteten i spelet och kommer absolut bli att räkna med i kvalseriediskussionerna.

Till sist: Hur löd svaren på frågorna inför matchen?
* Boden ÄR bra!
* Hudiksvall är verkligen på g!
* Hudiksvall hade mest tid i anfallszonen och vann därmed skulle jag vilja påstå.
* Bodenbackarna hade stundtals svårt att hänga med, framför allt få till vettiga uppspel.
* Inledningsvis så vann Boden den fysiska kampen, men från andra perioden steppade Hudiksvall upp bättre.

***

Det var Väsby som höll i taktpinnen större delen av matchen mot Piteå och de borde nog ha vunnit under ordinarie tid, men matchen slutade oavgjort efter 65 minuter innan Joakim Högberg kunde sätta enda målet efter fem straffomgångar. Därmed så var det Piteå som nu sitter i förarsätet att komma topp två och därmed nå en direktkvalificering till semifinalen.

***

Strömsbro avancerade upp till en fin tredjeplats i allettan norra sedan man vann mot Kiruna med fina 5-1. Två mål i powerplay och ett i boxplay kom att bli vinstnyckeln, och Strömsbro ligger därmed före såväl Väsby som Hudiksvall. Vem hade trott det inför allettanstarten?

***

Sundsvall hakade definitivt av Lindlöven i botten av tabellen. Lindlöven ledde inför sista med 2-0, men när slutsignalen gick så hade Sundsvall vänt underläget till en 3-2-seger. Samtliga Sundsvalls mål kom i powerplay för övrigt. Nu har Lindlöven sju poäng upp till den åttonde och sista slutspelsplatsen som innehas av Nyköping. Det kommer bli mycket svårt att ta in, på åtta matcher har laget bara skrapat ihop fyra poäng

***

Borlänge och Surahammar var två andra västlag med lite kniven på strupen inför eftermiddagens matcher i vårettan norra. Borlänge lyckades vinna över formstarka (sex raka segrar) Vallentuna med 4-1 efter en bra insats, medan Surahammar vann över Teg med 3-1. Därmed så lever hoppet om slutspel för båda lagen. Speciellt som Enköping misslyckades för 13:e gången med att vinna på hemmaplan. Denna gång förlorade man mot Örnsköldsvik med 3-4 efter sudden. Örnsköldsvik verkar ha hittat formen, för i matchen innan så snodde man en pinne av Piteå. Därmed så lyckades inte Enköping kliva förbi Wings upp på förstaplatsen. Den norra vårettan har utvecklats till ett riktigt getingbo där bara Vännäs är helt avsågade.

Lämna ett svar