Missad match, uppdelning och kaosmatch

Jag missade att det faktiskt spelades en match igår, torsdagar är inte direkt den vanligaste speldagen. Men Hanviken lyckades i alla fall ta en tredje raka seger denna säsong mot Nyköping. 4-1 skrevs segersiffrorna till. Nyckeln till segern kom efter en jämn förstaperiod när Isak Sörell i slutet lyckades ge Hanviken ledningen med 1-0 i spel med en man mindre. När sedan också 2- och 3-0 kom tidigt i den andra så var matchen mer eller mindre avgjord med tanke på hur få mål Nyköping mäktat med framåt denna alletta. 3-1-1-3-2-1-2-1-1 är antalet mål man gjort under matcherna, vilket ger en bra bit under två mål i snitt. Skadade Sören Dietz Larsen är inte hela förklaringen bakom de dystra siffrorna, utan Nyköping har stora problem offensivt. Då måste man mura igen bakåt för att vinna matcher, och det blir tufft i långa loppet. Denna gång så blev det ett mål framåt och fyra insläppta, och i och med det så kan Hanviken börja titta uppåt i tabellen, medan Nyköping måste hitta på något för att få det att lossna offensivt, annars kan det bli en tuff alletta.

Men det spelas också matcher idag, tre stycken till antalet. Den allra mest intressanta är i mitt tycke matchen mellan Troja och Halmstad. Lagen tog var sin seger i grundseriemötena och mycket talar för att det blir en ny jämn match, även om Troja får ses som favoriter. Dels har de tre fler poäng, dels har de en starkare form med fyra segrar senaste fem matcherna, medan Halmstad har tre förluster senaste fyra matcherna. Men Halmstad trivs som bäst när de är som mest uträknade, så jag skulle inte bli speciellt förvånad om Halmstad ändå hittar ett sätt att ta hem tre poäng. Speciellt om Troja inte har ödmjukheten påkopplad, för det kommer krävas stenhårt jobb som alltid för att betvinga Halmstad. Vid seger så börjar det skönjas en lite uppdelning av tabellen, så vill man ha spänning behålla så mycket spänning som möjligt i södra allettan så håller man på Halmstad.

Det spelas en match till i den södra allettan. Det är ett formstarkt Kalmar som tar emot formsvagt Visby, tvåan mot nian i tabellen med 12 poängs fördel för hemmalaget. Men även här vill jag lyfta ett varningens finger, för anledningen till Visbys svaga form är att de spelat mycket hemma på slutet. Och det historiskt oerhört starka hemmalaget har idel hemmaförluster i allettan och var även i grundserien förhållandevis hemmasvaga. Det ser däremot annorlunda ut på bortaplan, där har laget vunnit två av tre matcher i allettan (enda förlusten mot Mariestad), och det var samma tendens i grundserien. Visby är med andra ord ett helt annat lag på bortaplan än hemma och därför så ska Kalmar inte känna sig alltför säkra, även om de givetvis kommer till match som klara favoriter att återta serieledningen.

Till sist spelas det en match i den södra vårettan. Det är två lag det varit lite kaos kring de senaste dagarna som nu möts. Hemmalaget Krifs marknadsansvarige avgick häromdagen med en märklig och bitter avskedshälsning på hemsidan efter att ha fått verbalt på pälsen när han varit på White Angels om att ändra i sina ramsor. Och bortalaget Mörrums besparingsgrupp har varit i än större blåsväder sedan man slängt tränaren Thomas Engman under bussen under en pressträff, vilket blev ett enda skott i foten då folk ställde sig på Engmans sida istället för att han fick skiten som tanken lär ha varit. Hur dessa händelser påverkat lagen på isen är svårt att säga, men det kan i alla fall inte vara lätt för Engman att stå i båset med tanke på det han fått utstå. Det är också en viktig match. Krif kan haka på i slutspelståget, med en förlust ser det tåget ut att gå, medan Mörrum slåss med näbbar och klor för att slippa kvalspel, något som inte bara kan innebära degradering i förlängningen, utan också dyra resor. Något som klubben som står på randen till konkurs definitivt vill slippa. Krif har tre segrar de senaste fyra matcherna, medan Mörrum ståtar med fem raka förluster. Kan Engman ratta hem en seger är jag den första att klappa honom på ryggen för den bedriften.

Foto: Halland i fokus

Lämna ett svar