Spelmässiga lyft

Det bjöds på riktigt bra hockey i flera av gårdagens matcher. Tranås fick det äntligen att lyfta i sin match mot Dalen, och såväl Karlskrona som Mariestad visade i sin match att de lyft sig spelmässigt. Även Borås fick det att lyfta i den tredje perioden och vann den viktiga toppstriden mot Linden. Borlänge blandade sig in i streckstriden i den norra vårettan.

Mariestad-Karlskrona 2-3 e str

Mariestad och Karlskrona bjöd på en riktigt bra match mellan två lag som framför allt spelade otroligt tight och bra defensivt. Båda lagen ägde ytan framför egen målvakt och båda lagen behövde verkligen jobba hårt för att skapa målchanser. Bois kanske ändå skapade de bästa, men Karlskronas nyförvärv, Aleksenteri Heiskanen räddade bland annat ett antal frilägen och blev matchvinnare för Karlskrona. Det var också Karlskrona som tog ledningen med 2-0, men för fjärde gången i allettan så tappar man en 2-0-ledning, och även Bois kom alltså att hämta ikapp. Mycket tack vare att man var det klart bättre laget i special teams, två mål på fyra försök medan Karlskrona inte gjorde något på sina tre. Det var dock Karlskrona som var det starkare laget i straffläggningen, matchavgörande straffen lades på ett tjusigt sätt av Johannes Nilsson som lättar upp den snyggt i nättaket. Segern innebär att Karlskrona tar sig över slutspelsstrecket till en åttondeplats, och kan man fortsätta spela lika starkt defensivt och fortsätta spela lika rakt med mycket puckar på mål med trafik framför så kan det mycket väl bära en bra bit uppåt ytterligare. För Mariestads del så gör man också en bra match, men man behöver vara lite effektivare i lägena, då hade man antagligen vunnit denna match. Att man är ett klart bättre lag än vad man var i grundserien är dock utom allt tvivel.

Johannes Nilssons tjusiga straff. Klipp från hockeyettan play.

Nybro-Skövde 5-3

Nybro vann programenligt mot Skövde med 5-3 och det efter tat ha tagit tag i taktpinnen direkt. 2-0 och klar dominans i den första perioden. Skövde jämnade visserligen ut spelet lite i de två sista perioderna, men Nybro drog ifrån till 5-1 och då spelade det ingen roll att Skövde kunde reducera två gånger om, det kändes ändå aldrig riktigt nära. Nikolai Skladnichenko gjorde två mål och blev matchens lirare, medan glädjeämnet i Skövde var att tilltänkta skyttekungen Emil Smedberg äntligen fick göra sitt första mål i allettan. I och med segern så återfinns Nybro ännu en gång längst upp i tabellen, medan Skövdes sjätte nollpoängare gör att de numer är jumbo i serien. Snyggaste målet stod dock Skövde för, kolla in denna tekningsvariant!

Skövdes 2-1-reducering av Lukas Smith. Klipp från hockeyettan play.

Dalen-Tranås 2-6

Dalen tog ledningen i den första perioden, men sedan var det roliga slut för deras del. I den andra kunde Tranås kvittera och i den tredje blev det verkligen proppen ur för ett Tranås som fram till denna match haft svårt för att göra mål. Men i tredje satte man fem stycken, bland annat ett ursnyggt tre mot två-läge (se nedan). Det verkar som att Dalen tappat mycket efter sin starka fem raka långa segersvit, nu har man blott tagit två poäng på de senaste fyra matcherna, orkar de resa sig igen? För Tranås del så var matchen en efterlängtad islossning. Man tog sin första seger efter sex raka förluster och dessutom lossnade alltså målskyttet. Kan detta innebära ett lyft i serien för laget

Petter Eklöfs fina 1-4-mål. Klipp från hockeyettan play.

Borås-Linden 4-1

Borås hade ett bra övertag i den första perioden utan att lyckas omsätta det i mål, men i den andra perioden så var det Linden som skapade ett antal frilägen, men Konstantin Barulin räddade dem alla. Dock så låg en groda från hans sida bakom Lindens 0-1-mål. Sedan kunde dock Borås kvittera innan andra perioden var slut och i den tredje sedan så kunde Borås avgöra matchen, tack vare special teams. Snyggt 2-1 i powerplay, och sedan 3-1 i 4 mot 5 och 1-4 i tom kasse. Det blir alltså Borås som blir främsta utmanare i toppen av tabellen, men Linden kan absolut vara med och bråka om en playinplats om man fortsätter prestera som man gjort hittills.

Joni Nikos 2-1-mål i powerplay efter att Henrik Eriksson först missat det öppna målet. Klipp från hockeyettan play.

Borlänge-Wings 4-2

Wings verkar ha slutat flyga, för igår åkte laget på sin tredje torsk på fyra matcher. Med tanke på att man inledde seriespelet med fem raka segrar så förstår man att tappet av tre tunga pjäser tagit ner slagkraften rätt ordentligt. Mot Borlänge hade man ändå annars ledningen med såväl 0-1 som 1-2, men Borlänge kunde kvittera och sedan avgöra med två mål i den sista perioden, varav ett självmål! Det är inte ofta spelare kastar in pucken i eget mål, men så var det faktiskt denna gång (se klipp). Därmed så lever hoppet om slutspel för Borlänge, medan Wings serieledning känns allt mer osäker. Det har pratats om att Wings ska förstärka laget, och det behöver nog ske rätt snabbt om man vill vinna serien.

Wingsspelare kastar in 4-2-pucken i egen kasse, Klipp från hockeyettan play.

Foto: Hampus Gliving, Nybro

Lämna ett svar