Sex lag som överraskat negativt

Igår sammanställde jag de positiva överraskningarna, men finns det positiva överraskningar så finns det givetvis också negativa. Idag så listar jag de sex lag som jag hade högre förväntningar på inför allettorna/vårettorna drog igång.

Allettan norra

Hudiksvall

Hudiksvall var givna seriesegrare i de flestas ögon inför seriestarten, men laget har haft en oväntat trög inledning och ligger just nu bara sjua. Man har bland annat förlorat mot såväl Strömsbro, Sundsvall som Nyköping, tre lag man med tanke på det starka lagbygge man har, bör slå. Men nu vann man senast mot Hanviken och visade då upp ett spel som visar att de är på rätt väg.

Lindlöven

Lindlöven gjorde en grymt stark grundserie och med det så kommer också förväntningar. Förväntningar som än så länge kommit på ska, laget ligger just nu näst sist med fem poäng upp till åttondeplatsen och slutspel. En stor mental smäll som kanske bidragit till det bleka favitet är den tappade 3-1-ledningen mot Hudiksvall med bara halvminuten kvar att spela. Men man kan inte bara skylla den svaga starten på det, facit så här långt kan inte ses som annat än en stor missräkning.

Allettan södra

Karlskrona

Jag och många med mig har tippat Karlskrona som slutsegrare av allettan södra. Men frågan är om inte den bussen gått redan, för med nästan halva serien spelad ligger Karlskrona på en blygsam åttondeplats, med blott sju poäng, tolv efter serieledande Kalmar (dock med en match mindre spelad). Laget har bytt tränare, men efter en inledande vinst under meriterade Magnus Sundquists ledning, så har det nu följt två förluster. Lagets två enda segrar har kommit mot nian och tian i tabellen och vill laget avancera så måste man nu börja slå också lagen högre upp i tabellen.

Tranås

Tranås hade en svacka mitt i grundserien, men i övrigt presterade laget bra hockey och jag trodde absolut att de skulle kunna bråka om en placering en bit över slutspelsstrecket. Laget vann också två av sina tre första matcher, men sedan dess ståtar man med fem raka förluster och det måste ses som en besvikelse. Framför allt så har laget haft svårt för att producera mål, och en del av det är uselt facit i powerplay. Laget har dock inte långt upp till lagen framför, och kan man bara hitta rätt så är det fortfarande inte orimligt att laget får spela slutspel.

Vårettan norra

Surahammar

Surahammar var en sen Boiskvittering ifrån att få spela en alletta. Det var därför helt naturligt att tippa dom högt upp i en våretta. Men så här långt så återfinner man Surahammar på en blygsam sjätteplacering, med åtta poäng upp till serieledningen (med en match mindre spelad). Framför allt är det defensiven som klickar, offensivt har det ändå sett ok ut. Avståndet upp till tredjeplatsen och play in-spel är fortfarande bara fyra poäng och fullt realistiskt, men då måste man börja vinna snart.

Vårettan södra

Borås

Borås var från omgång sju och framåt södra grundseriens bästa lag. Bättre än Kalmar, Nybro och Karlskrona. Därför var Borås kanske den största seriefavoriten av alla efter jul. Men lagets spel verkar ha gått i baklås, för man befinner sig efter halva serien är spelad på en blygsam fjärdeplats. Potential för att ta ifatt serieledande Vimmerby finns i laget, men då måste man vinna nyckelmatchen imorgon mot överraskningslaget Linden.

Lämna ett svar