Derby! Toppmöte! Ödesmatch!

Det bjuds på flera riktigt spännande matcher i ettan i eftermiddag. Eller vad sägs om ettans hetaste derby, toppmöte i den södra allettan, och en ödesmatch för en tippad allsvensk utmanare?

Allettan södra

Mariestad-Skövde

Skaraborgsderbyt! Skövde gjorde en fin grundserie och vann båda lagens inbördes möten. Den första blev en minst sagt målrik historia där Skövde gjorde 7 mål på 17 skott och vann med 7-4. Den andra en riktig rysare där ett starkt decimerat Mariestad var tvungna att ta en poäng för att nå allettan, och man lyckades via en upphämtning i slutminuterna från 1-3 till 3-3, även om Skövde vann i sudden.

I allettan är det dock Mariestad som startat starkast. Trots stora sjukdomsproblem så ligger man på en sjätteplats, medan Skövde parkerar på tionde och sista. Men det skiljer bara tre poäng mellan lagen, så en seger idag gör stor skillnad. Det ryktas dessutom att båda lagen kan ställa upp med starkaste lag, vilket borgar för en härlig kamp. Att det lär bli tempostarkt, fysiskt och tätt kan man säga med säkerhet, då är vinnaren i denna gastkramning desto osäkrare att sia om.

Dalen-Kalmar

Överraskningen Dalen har redan betvingat Troja och Nybro, ska man lyckas sätta också ett tredje topplag från södra ettan på plats? Laget har startat urstarkt med fem raka segrar och vinner man också i eftermiddag så har man satt sig i ett läge där det är svårt att se hur de ska kunna missa att vinna den södra allettan, vem hade trott det inför seriestarten? Kalmar å sin sida inledde seriespelet starkt men har nu två raka förluster och vill man vara med och slåss om seriesegern så är vinst i eftermiddag nästan ett måste.

Nybro-Halmstad

Kan Halmstad haka på i den absoluta toppstriden, eller hakar Nybro av dem? Tvåan Nybro är just nu tre poäng före fyran Halmstad, en marginal som kan vara allt ifrån sex poäng till noll poäng beroende på utgången av kampen. Nybro brukar ha lätt för Halmstad, men senaste matchen lagen emellan vann faktiskt Halmstad med 1-0 efter sudden. Vinner Halmstad matchen ser det ut att bli en snuskigt jämn allettan södra, just nu skiljer det bara sex poäng mellan tvåan och tian, och det kan alltså bli än jämnare.

Troja-Visby

Visby har varit ett starkt bortalag med 25 poäng av 30 möjliga, fram till senaste matchen mot Mariestad. Då föll de dock, och nu har ö-laget ramlat nedanför slutspelsstrecket. De skulle med andra ord må bra av att hitta tillbaka till sitt starka bortaspel igen. Troja å sin sida har växlat upp efter en trög inledning på allettan, och kan ta sin tredje raka seger och får i så fall ordentlig hugg på tabelltoppen.

Allettan norra

Väsby-Hudiksvall

Förväntat toppmöte inför serien, men Hudiksvall ligger överraskande näst sist. De gjorde dock en stark vändning mot Lindlöven igår, kan det innebära att de får ett spelmässigt lyft? Annars så kommer Väsby ta ner dom på jorden igen. Lite av en ödesmatch för Hudiksvall, ännu en förlust och det börjar likna kris, för då kommer topplaceringarna och en gynnsam slutspelslottning gå laget förbi.

Lindlöven-Strömsbro

Lindlöven hade storfavoriten Hudiksvall ordentligt på gaffeln igår, då man ledde med 3-1 med drygt halvminuten kvar. Men två snabba Hudiksvallsmål och förlust efter straffar måste svida ordentligt för Lindlöven, som var i starkt behov av poäng efter en förvånansvärt svag inledning av allettan annars. Kan man resa sig efter den smällen? Strömsbro var chanslösa mot Väsby igår, men har annars visat goda takter, och kan vid seger skaffa sig marginal ner till missad slutspelsplats.

Nyköping-Boden

Nyköping har inlett allettanspelet bra med tre segrar på fem matcher. Nu ställs man dock mot sitt tuffaste motstånd hittills, då obesegrade Boden står på andra sidan. Fixar Nyköping verkligen att stå emot Bodens fysiska spelstil?

Hanviken-Kiruna

Framför allt en viktig match för Kiruna, vill man nå slutspel så är det såna här matchen man bör vinna. Hanviken är dock ingen enkel nöt att knäcka, de kan vid seger ta ett stort kliv mot ett bärgat slutspel.

Vårettan södra

Tyringe-Huddinge

Huddinge vill vara ett topplag i den södra vårettan, och man måste också ses som en av favoriterna att fixa en topp 3-placering. Ska man lösa det så är detta en match man ska vinna. Tyringe kommer från tre raka förluster och ligger just nu sjua, en placering som är rimlig också när serien summeras.

Borås-Köping

Borås vann viktiga matchen mot Huddinge senast och nu väntar en ny match man bara måste vinna om man ska utmana om seriesegern. Köping, med nye tränare Jacob Mylläri, har radat upp hedersamma förluster, men det ger inga poäng. Allt mer talar för att Köping får kvala sig kvar denna säsong.

Vimmerby-Forshaga

Vimmerby har startat vårettan imponerande, och det är tvärtom med Forshaga. Allt annat än en säker Vimmerbyseger skulle vara en stor skräll.

Vårettan norra

Vännäs-Borlänge

Vännäs har haft ett skumt spelschema, detta är lagets blott tredje vårettanmatch. Förhoppningsvis för deras skull så har man vilat sig i form, för seger mot ett ojämnt Borlänge skulle sitta väldigt bra. Borlänge förlorade igår mot Kalix med klara 4-0, och skulle behöva en seger för att kunna titta uppåt i tabellen.

Teg-Vallentuna

Teg kan absolut utmana om en slutspelsplats, men då är detta en match man ska vinna. Vallentuna vann visserligen sin första match igår, men det var mot ett svagt Örnsköldsvik.

Örnsköldsvik-Wings

Seriejumbon mot serieledaren. Wings lär fortsätta mangla norra vårettan med en femte raka seger.

Foto: Anna Engström, Mariestad

Lämna ett svar