Nybro starkast i derbyt, Mariestad starkast med fullt manskap och Vimmerby starkast i södra vårettan

Det var en hel del styrkebesked vi bjöds på i gårdagens sju matcher. Bland annat så brottade Nybro ner Kalmar i derbyt, Mariestad visade att man blir att räkna med när man är (näst intill) fulltaliga och Vimmerby kör över allt i den södra vårettan.

Kalmar-Nybro 2-3 e sd

Visserligen lyckades Kalmar nypa en pinne tack vare en sen kvittering med blott nio sekunder kvar, men det var annars Nybro som var det bättre laget sett över 60 minuter när Nybro tog tredje raka derbysegern denna säsong. Nybro kändes stabilare och rejälare, bland annat anförda av Simon Eriksson stod för sin kanske bästa match i Nybrotröjan. Och har man en klasspelare som Juho Liuksiala så är man alltid farliga, kolla bara in hans speed när han gör sitt matchavgörande 2-3-mål!

Nu tajtar det upp sig kring strecket, Dalen har ryckt lite men sedan kommer fem lag inom 3 poäng som jagar där bakom.

Mariestad-Visby 5-3

Mariestad har haft en enorm sjukstuga under allettans inledning. Man var visserligen friska till premiären, som man vann mot Troja, men sedan dess har 17 spelare varit sjuka, många av dem var toppspelarna. Det har gjort att gjort man fått gå kort om folk och tappat slagstyrka. Men igår saknades bara en, bästa backen Jesper Broeng, och då kunde man leverera igen. Efter en hafsig inledning på första perioden tog Mariestad över taktpinnen rejält och vann ytterst välförtjänt med 5-3, utan att ha gjort mål i powerplay ens (visserligen fick man bara ett, men ändå). Visby hade sina perioder i matchen med, men räckte inte till mot ett hungrigt Mariestad. Nu är det Mariestad som nått lite säkrare mark, men det kan ändras redan imorgon då det vankas derby igen för tredje gången denna säsong. Skövde har vunnit de två första, blir det en tredje raka? Till sist vill jag bjuda på Jesper Lindéns urläckra framspelning till Oscar Tellströms 4-1 med bara fyra sekunder kvar av den andra perioden.

Linden-Tyringe 3-1

Linden verkar vara på riktigt denna våretta. Det var visserligen Tyringe som kopplade ett tidigt grepp med en 1-0-ledning och bud på fler, men Linden lyckades kvittera i den andra perioden och sedan också ta ledningen i den tredje, innan man satte punkt för målskyttet med 3-1 i matchens sista sekund. Linden har tidigare inte varit kända för att vinna också de jämna matcherna, kanske man har något på gång denna vårserie?

Borås-Huddinge 2-1

Borås har hockeyettans överlägset sämsta highlightspaket, ett fullkomligt sammelsurium av konstiga klipp på meningslösa pass och annat ointressant, men utan att lyckas få med alla mål ens. Men de är långt ifrån sämst på isen. Igår vann man den viktiga och tajta sexpoängsmatchen mot Huddinge med 2-1. Och avgörande kom sent, med bara 12 sekunder kvar kunde Joni Nikko kruta in 2-1 i spel fyra mot tre. Därmed så är Borås med i kampen om slutspelsplatserna på allvar, vid förlust hade man varit fem poäng från, nu har man samma poäng som trean Huddinge istället.

Forshaga-Segeltorp 2-4

Segeltorp har verkligen fått ett lyft lagom till vårettan. Nu vann man också den viktiga matchen mot Forshaga borta och därmed så har man fått en kanonstart på vårettan och ser i nuläget inte alls ut att vara inblandad i bottenstriden som många trott innan. Forshaga å sin sida har gått oväntat svagt och nu börjar det lukta negativ kvalserie om Värmlandslaget.

Köping-Krif 2-3

Det var en ny röst i båset efter avgående Johan Hellström, men trots att Jacob Mylläri ersatt så åkte Köping på ännu en hedersam förlust mot Krif med 2-3. Det var en jämn match, men som så ofta denna säsong så lyckas Köping hitta vägar att förlora. Gladast i Krif igår var nog Lucas Jidenius, den normalt så målstarka yttern gjorde nämligen säsongens första mål, matchavgörande 1-3.

Vimmerby-Mörrum 6-2

Vimmerby fortsätter att mangla den södra vårettan. Laget spelar med ett helt annat självförtroende och ackuratess i vårettan och att 6-2-besegra Mörrum är starkt. Nu börjar Vimmerby rycka åt sig ett hälsosamt försprång i toppen av tabellen, och man verkar helt klart vara laget att slå. Mörrum börjar allt mer närma sig de nedre strecken, och kan komma att få det jobbigt.

Lämna ett svar