Hur löst hänger KHK-tränaren?

Igår inhöstade Karlskrona sin tredje raka förlust i allettans inledning när man fick se sig besegrade av Halmstad med hela 6-5 efter sudden. Trots ledning med 0-2, 3-4 och 4-5 så lyckades man inte hålla undan och vinna mot ett lag man vunnit båda matcherna mot i grundserien. Nu riktas stark kritik mot tränaren Erik Karlsson i sociala medier, och frågan är: Hur löst hänger KHK-tränaren?

Karlskrona utsågs av i stort sett en enhällig expertis som de stora favoriterna att vinna allettan södra. Men kom visserligen ”bara” tvåa i den södra ettan, men ledde länge serien innan man vaskade seriesegern i sista matchen då man förlorade mot Mörrum. Till ett redan starkt lag så adderade man dessutom yppersta spets i form av John Henrion inför allettan och man har därmed det antagligen stjärntätaste laget i hela ettan. Med spelare som nämnda Henrion, Alexander Bergström, Filip Cruseman, August Hedlund, Jesper Solomon Frisell och så vidare och så vidare så har man en trupp som inte står någon efter i ettan. Man har dessutom en bredd i laget som få (om något) annat ettanlag har.

Det var därför naturligt med höga förväntningar på laget. Men i allettanupptakten så har man man inte alls levt upp till dom. 1-3 mot Nybro, 2-5 mot Kalmar och nu senast alltså 5-6 efter sudden mot Halmstad är siffror som är långt under det man kan kräva av laget. Framför allt har man haft det svårt defensivt, där man trots ledning i matcherna har haft svårt att stänga ner dom. Trots att August Hedlund spelat ruggigt starkt så har motståndarna både fått kvittera och ta ledningen. Men det finns också spelare som man inte fått ut max potential ur. Spelare som Alexander Bergström och Philip Norberg Aspnäs är ett par exempel på spelare som måste kunna visa upp mer än de gjort.

Nu är topplaceringarna i allettan på väg att rinna storklubben mellan fingrarna. Nu möter man ett annat krislag, Skövde, i nästa omgång och en seger där är ett måste för att man inte ska riskera att ligga sist till och med. En katastrof sett till materialet, men det var faktiskt inte så länge sedan man låg sist. Erik Karlssons första säsong som tränare hade samma resultat inledningsvis, och man missade den säsongen till och med playoffspel. Inte ska det behöva gå så illa igen?

Nej så illa lär det inte gå, därtill har man för starkt lag, men tendenserna ser inte bra ut. Karlskrona SKA vara ett topplag i allettan, inte ett lag som nöjer sig med en placering på nedre halvan. Frågan är om det är Erik Karlsson som är mannen som löser det? Att han är starkt ifrågasatt efter den svaga inledningen är utom allt tvivel.

Lämna ett svar