Nej det här förslår inte Piteå!

Det gick verkligen inte att klaga på Piteås inledning och avslutning av dagens match mot Strömsbro. Då bjöd man på fin hockey och fem mål och man vann också matchen mot Strömsbro med 5-3. Men det man bjöd på i en och en halv period däremellan förslår inte om man ska kalla sig ett topplag i ettan. För då var det ett mediokert Strömsbro som höll ett fast tag om taktpinnen.

Piteå spelade ett bländande anfallsspel från start mot Strömsbro. Man virvlade som bålgetingar runt Strömsbrospelarna som mest såg ut som om statyer i jämförelse, då man inte alls hängde med. Så kom också 1-0 tidigt (Jesper Ylivainio efter lysande pass av Rasmus Similä) och några minuter senare också 2-0 (Tommy Wargh) i powerplay mitt i perioden. Det kunde varit ännu mer, för det tog en kvart innan Strömsbro ens verkade vilja hålla i pucken överhuvudtaget, innan dess behandlade man den mest som om den var strömförande.

Men vad som hände i periodpausen vet jag inte. För det var inte alls samma Piteå som kom ut till andra perioden. Men slutade låta pucken gå, behandlade pucken för länge, var för oprecisa i passningsspelet och slarvade i mottagningarna. Allting gick oändligt mycket långsammare och helt plötsligt fick Strömsbro en biljett in i matchen. Med mycket fysik, något som Piteå inte alls verkade uppskatta, så vann man i stort sett alla kamper över isen och det kanske inte radades upp Strömsbromålchanser men man åt sig närmare och närmare och fick också 2-1 (Joel Holmli efter en riktigt John Vestermark-tavla) i andra perioden medan Piteå inte fick till någonting, man noterades för blott två skott i hela perioden.

Och det fortsatte på samma spår i den tredje. Strömsbro åt upp Piteå fullständigt och sköljde över Piteå, som dock såg till att spela tajt framför egen kasse, så de farliga målchanserna var lätträknade. Men så slöt Adam Dahlström in en riktig mörsare till 2-2 mitt i perioden och tre minuter senare kom också en fullkomligt logisk Strömsbroledning sedan Jesper Åhlén Hedentröm gjort ett rent viljemål. Piteå såg fullkomligt avklädda ut.

Men 37 sekunder senare hade blixten slagit ner från ingenstans två gånger om. Via ett urtjusigt spel så kunde först Jacob Sundin kvittera 14 sekunder efter Strömsbros ledningsmål och sedan Magnus Isaksson ge Piteå ledningen igen. Snacka om effektivt! Sedan drog Strömsbro på sig en dubbeltvåa när de skulle jaga kvittering vilket gav 5-3 med mindre än minuten kvar och Piteå kunde ta med sig tre poäng hem.

Piteås ursnygga 3-3-kvittering. Klipp från hockeyettanplay.

Imponerande på sitt sätt, när Piteå satte högsta fart var de hyperfarliga. Men det kommer inte hålla att spela så slätstruket i 33 minuter mot bättre motstånd. För Strömsbro var inte bra. Tunga javisst, men de saknade spets och var alldeles för statiska och svaga i sitt försvarsspel. Och när en ledande spelare jobbar så här dåligt hemåt så förstår man att man släpper en del mål. Jag hade varit skogstokig som tränare!

Nr 77 Adam Deustch bristande intensitet i hemjobbet (orange spelare i offensiv zon). Klipp från hockeyettanplay.

Lämna ett svar