Ikonen vill tillbaka till allsvenskan

Daniel ”Trucken” Karlsson Thörnros är ett unikum inom svensk elitishockey (hockeyettan och högre). Ingen spelare har varit sin klubb så trogen som han. Under 21 raka säsonger i Trojas a-lag så har 36-åringen bland annat varit med och fört upp laget till allsvenskan tre gånger och även varit med och ramlat ur allsvenskan fyra gånger. Nu siktar han på att föra laget hela vägen genom nålsögat igen, men då krävs bättre insatser än de två första allettanmatcherna som inneburit lite oväntade förluster. Ikväll så möter man Nybro, kommer första segern då?

Du är närmast ett unikum inom svensk hockey med 21 säsonger med a-lagsspel i samma klubb! Hur kommer det sig att du alltid varit klubben trogen?

– Vi har alltid spelat på en hög nivå och det har funkat bra med jobb och jag trivs bra, så det har inte varit några frågetecken.

Det har aldrig varit aktuellt att byta klubb?

– Det har alltid funnits anbud, men när man kokat ihop det så har det varit bättre att stanna.

Vad är ditt bästa minne under alla de här åren?

– Det finns många goda minnen. Alla gånger vi gått upp, sedan är det vissa matcher man aldrig glömmer heller. Att gå upp är det bästa, alla gånger är lika roliga. De som är med om det vet vad jag menar, det är helt fantastiskt, väldigt speciellt.

Du har också tio säsonger som kapten, vad gör dig till ett kaptensämne?

– Bra fråga faktiskt, det har jag svårt att svara på själv. Jag är inte den som snackar mest, jag är rätt tyst och lugn i omklädningsrummet, det kanske är spelet på isen som talar mer. Men visst kan jag ryta till om det behövs.

Vilken var din bästa säsong i ditt tycke?

– Det finns några att välja på… Förra gången i ettan då vi gick upp var jättebra, sedan var det en av säsongerna då vi har Patrik Ross som tränare som också gick jättebra. Det finns fler som varit bra, men de är nog de bästa.

Troja har under din tid åkt lite som en jojo mellan allsvenskan och hockeyettan. Vad är din förklaring till det?

– Det är svårt att säga, vi hade en streak på 7-8 år uppe i allsvenskan i början av karriären med, det är nu på senare år det varit mer upp och ner. Hade man vetat varför så hade vi inte varit ett jojo-lag, så det är svårt att veta. Näst senaste sejouren i allsvenskan tog vi mycket poäng men kom sist ändå, det är småsaker som avgöra.

Vilka är era stora rivaler som du ser det?

– Innan var det Tingsryd, sedan Nybro och sedan Kristianstad som vi också haft bataljer mot. Även Mariestad och Huddinge. Det har alltid varit tuffa bataljer mot dom, så det är ett axplock i alla fall.

Vi ska prata dagens Troja också tänkte jag. Ni fick in en ny tränare i Jens Gustafsson, på vilket vis har hans inträde som tränare märkts?

– Ett helt nytt spelsystem framför allt och han har även ett helt annat sätt att coacha. Han kom från utlandet där man coachar lite annorlunda, det är de största skillnaderna. Sedan är det till slut ändå hockey som ska spelas.

Beskriv er grundserie!

– Det är mycket som skulle in i början, ett nytt spelsystem, så det tog lite tid. Sedan har det varit lite upp och ner men vi har ändå hållit en bra nivå, allt kan givetvis bli bättre, men det jobbar vi med också.

Ni har inlett allettan oväntat svagt, vad har du att säga om de två förlustmatcherna?

– Det är inte så mycket att säga om, det gick lite troll i maskineriet som vi inte hade i grundserien, men det är ingen fara på taket. Ibland blir det så här, det är inte en start man vill ha givetvis, men vi är inte första laget som förlorat två matcher i rad, det finns tio bra lag i serien så det gäller att vara på tårna hela tiden.

Idag möter ni Nybro, vad ska ni göra för att få en första seger?

– För det första måste vi hitta tillbaka till spelet vi hade i grundserien. Att lita på systemet och gå ut och ha kul. Vinna din kamp, skjuta mot mål, täcka skott, göra allting bättre. Till slut faller polletten ner och då står man där som slutsegrare.

Vad måste ni se upp med i Nybros spel?

– Deras fart i offensiven, de är skickliga där med mycket fart över hela banan. Det gäller att ligga på rätt sida och vara på tårna.

Vad har ni annars för ambitioner med säsongen?

– Målet är att vi vill tillbaka till allsvenskan, så är det. Sedan är det lång väg dit, men vi får ta små steg hela tiden för att nå dit. Nu gäller allettan först och främst, och att komma så bra där som möjligt, men slutmålet är allsvenskan.

Vilka blir era främsta utmanare?

– Det är nästan alla lag som gått vidare, alla ska besegras på något sätt.

Det är inget lag som är svårare?

– Nej det är bara ruggigt bra lag kvar och alla vill till allsvenskan, det gäller att slå alla för att stå där som segrare.

Lämna ett svar