Mörrum höll presskonferens

Idag höll Mörrum presskonferens där man berättade sin version om vad som hänt och hur man arbetat sedan senast, Huvudbudskapet var att man nu fått ner de akuta skulderna så pass mycket, till 1,1 miljon, att man väljer att fullfölja säsongen.

Vid den förra presskonferensen den 12/12 så behövde man akut skära ner eller få in 1,8 miljoner för att kunna fullfölja säsongen, det var kostnaderna för att driva a-laget för resten av säsongen. Sedan dess har man lyckats skära kostnader och öka intäkter med 700 000 kr, så nu återstår det 1,1 miljon, vilket man tror sig kunna lösa. Man berättade vidare att spelarsamtalen om neddragna spelarlöner är klara, och att det var bra uppslutning från spelarna, samtliga 17 utespelare och de två målvakterna som finns i truppen har för avsikt att fortsätta, spelarkontrakten är skrivna till slutet av februari. Thomas Engman kommer fortsätta som tränare, och man söker samarbeten med andra föreningar för att lösa spelarbristen. Nu finns det inga mer kostnader att skära, utan nu ligger fokus på att hitta nya intäkter. Därför sökte också klubben mer folk som kunde tänka sig att hjälpa till.

Utöver de akuta 1,1 miljonerna som behövs för att fullgöra säsongen så finns det ytterligare 3,5 miljoner i leverantörsskulder och 1,4 miljoner i skatteskulder som ska in senast i januari -24.

Lämna ett svar