Hockeyettan norras dream team

Så har turen kommit till den norra hockeyettan att få sitt dream team utsett. Jag ska erkänna att jag inte har lika bra koll på samtliga cirka 250 spelare som spelar där som med min västra etta, men nog har jag sett någon match med samtliga lag, och flera matcher med de flesta.

Målvakter

Carl Hjälm, Boden

Bodens målvaktssida svajade en del förra säsongen, men det kan man inte säga denna säsong. Laget har släppt in minst mål i norra ettan och Carl Hjälm har sett hur stabil ut som helst sedan han anslöt i mitten av oktober. En riktig matchvinnarmålvakt med hög lägstanivå och en än högre högstanivå. Så länge han står så har laget alltid en bra chans att vinna.

Filip Eriksson, Kiruna IF

Han har inte alltid fått den bästa hjälpen av sina utespelare, men Filip Eriksson har hela tiden gjort det han ska och lite till. Var en starkt bidragande orsak till att IF till slut knep en allettanplats.

Förstafemman

Filip Lander, Hudiksvall

Filip Lander är en klassisk tvåvägsback. Följer gärna med upp i anfallsspelet, då är han trygg med pucken och slår bra pass, men också trygg i försvarsspelet där han inte backar för att spela fysiskt om det behövs. Har hela ettans bästa plus/minus och har dessutom både gjort en del mål och assist.

Fredrik Granberg, Boden

Granberg har tagit stora kliv under de två senaste säsongerna och har nu blommat ut till en ledande back i sitt lag. En storvuxen back som drar nytta av sin storlek men som ändå har en hel del hockey i sig. Gör både hyfsat med poäng och har Bodens överlägset bästa plus/minus.

Emil Lindblom, Kalix

Hela ettans överlägsna poängkung med 13 mål och 22 assist. Snacka om leverans! Speciellt med tanke på att laget faktiskt var ett bottenlag, trots hans och Björks storspel så hamnade laget på en blygsam sjundeplats. +13 i plus/minus är också superstarkt med det i åtanke.


Christoffer Björk, Kalix

Tillsammans med radarpartnern Emil Lindblom så formade Christoffer Björk en näst intill ostoppbar duo. Björk kom tvåa i hela ettans poängliga med 31 poäng och hade än starkare +16 i plus/minus.

Joakim Högberg, Piteå

Hela ettans målkung med smått otroliga 20 mål under grundseriens 18 matcher. Många inprickade från favoritplatsen framför kassen.

Andrafemman

Pontus Englund, Sundsvall

Sundsvall är norra ettans stora positiva överraskning, och lagets ledande spelare är Pontus Englund. 22-åringen är inte rädd för att smälla på, men han är också en riktig poänggörare och kom tvåa i den interna poängligan som back med 16 poäng. Han har dessutom lagets bästa plus/minus.

William Eckmyhl , Hudiksvall

Han må ha sina brister i defensiven, men offensivt finns det inte mycket att klaga på hos William Eckmyhl. Bra med pucken, bra skridskoåkare och hela norra ettans poängstarkaste back (22 poäng).

Magnus Isaksson, Piteå

Still going strong! Magnus Isaksson fortsätter vara en toppspelare i ettan år efter år, så också denna grundserie. 24 poäng har det blivit så här långt och det lär bli många fler innan säsongen är över.

Henrik Olsén, Hudiksvall

En av mina favoritspelare i ettan. Otroligt stark på puck och med bra blick och ett bra skott. Jobbar dessutom hårt. 29 poäng och en tredjeplats i ettans poängliga säger en del, +20 i plus/minus ytterligare lite.

Pontus Johansson, Boden

Bodens ledande målgörare denna säsong med 12 mål. Stor och kraftfull i allt han tar för sig.

Tredjefemman

Johan Pettersson, Kalix

Det börjar gå lite utför nu, men visst får han fortfarande plats i dream teamet, ettans mest notoriska poängback, Johan Pettersson. 18 poäng har det blivit framåt, näst mest av alla i norra ettan. Men han är också inne på en del bakåt, +2 från en så poängstark back borde varit mer.

Martin Liljekvist, Teg

197 cm långe och 102 kg tunge backen Martin Liljekvist är en jätte på alla sätt på isen. Utnyttjar sin storlek, men är också trygg med pucken och kan slå ett bra förstapass. 15 poäng som back med kanske defensiven som främsta uppgift är starkt, speciellt som han inte spelar för ett topplag.

Joel Wahlgren, Boden

Den vassaste av tvillingarna Wahlgren har noterats för finfina 25 poäng så här långt och +14 i plus/minus. Snabbskrinnare som inte backar för att spela fysiskt och som gillar att skjuta och att utmana.

Christian Nyman, Boden

Christian Nyman är ett riktigt multiverktyg. Bra tekare, ettrig och kraftfull men också en lirare. Spelar med stort hjärta i allt han tar sig för, och gör det bra.

Samuel Eriksson, Hudiksvall

Samuel Eriksson har gjort idel poängstarka säsonger sedan han kom tillbaka från en utflykt till Österrike för 2½ säsong sedan. Först 33 poäng i Sundsvall, sedan 46 i Kalix och denna säsong har han redan gjort hela 28 poäng, tredje flest av alla. Var tar det stopp någonstans? Kommer säkert spela allsvenskan nästa säsong.

Fjärdefemman

Alexander Popovic, Hudiksvall

Apropå skridskostarka spelare som är bra med pucken: Det är en beskrivning som stämmer väl in på Alexander Popovic med. Popovic har fått chansen i allsvenskan med Björklöven drygt 70 matcher, så potential finns, något han visat under säsongen med Hudiksvall.

Marcus Magnusson, Piteå

Har tyvärr varit skadedrabbad och har bara spelat 11 matcher, men snittar under de 11 matcherna en poäng per match. Det vittnar om vilka offensiva kvaliteter den lille (174 cm), men spelskicklige backen har.

Adam Byström Johansson, Hudiksvall

En lirare som alltid gjort mycket poäng, men 22 poäng på 18 matcher är starkt även med hans mått mätt. Men behärskar spelet i alla zoner bra vilket +18 vittnar om.

Christoffer Jansson, Hudiksvall

Fortsätter leverera på en hög nivå i Hudiksvallströjan. Denna gång så har den spelskicklige centrn levererat 18 poäng och har varit en given centralgestalt i Hudiksvalls starka offensiv.

Ludwig Wistén, Teg

Ludwig Wistén sticker ut på isen. Snabb, företagsam, jobbar hårt, driver på kasse och skapar målchanser på egen hand. 18 poäng och klart bäst på det i sexan Teg. Har dessutom fått chansen i såväl Vita Hästen som Björklöven under säsongen utan att göra bort sig.

Foto: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar