15 nyförvärv som floppat

Inför varje säsong så värvas det friskt och några av värvningarna ställs det extra förväntningar på. Vissa faller också väl ut medan andra blir riktiga floppar. Idag tänkte jag lista 15 nyförvärv som floppat denna säsong, vissa tyngre än andra, men samtliga har inte levt upp till de ofta höga förväntningarna.

Alexander Bergström, Karlskrona

Ju större namn, desto tyngre faller dom. Och förväntningarna på supervärvningen Alexander Bergström var skyhöga, en spelare med mängder med SHL-rutin, KHL-rutin och som för några år sedan spelade OS med Sverige. Förra säsongen snittade han en poäng per match i högklassiga DEL-liga. Att han då endast mäktar med 13 poäng på 17 ettanmatcher är inget annat än en flopp. Inte heller spelmässigt har han levererat på den höga nivå han besitter, nej här finns det väldigt mycket mer att kräva.

Kasper Elo, Mariestad

En sen värvning av Mariestad som sökte centrar med ljus och lykta. Till slut föll valet på Kasper Elo som producerat bra med poäng i finska andraligan och som snittade en poäng per match i Östersundströjan säsongen innan. Men Kasper visade sig inte alls hålla förväntad kapacitet, framför allt såg det ut som att det gick för fort för honom. Redan efter sju matcher skiljdes han från kontraktet, och fick sedan ny chans hos Tyringe. Även där blev dock sejouren kortvarig, redan efter fem matcher var tålamodet slut.

Adam Ingvarsson, Tyringe

Adam Ingvarsson var Tyringes riktiga prestigevärvning, en spel- och puckskicklig center som skulle vara navet de kunde bygga sin offensiv kring. Men dels har Adam (som vanligt) varit skadad mycket, men han har inte heller levererat enligt förväntan de 12 matcher han ändå spelat. Blott fem poäng har det blivit, och man har inte heller riktigt sett den där spelglädjen han visade upp under sina många år i Mörrumtröjan.

Lucas Jidenius, Krif

Lucas är en reptilsnabb ytter som brukar vara en rätt vass poänggörare. Därför var det med stor förväntan jag såg på hans klubbyte till Krif. Men precis som laget så har Lucas inte alls levt upp till de höga förväntningarna. Faktum är att efter 15 matcher så är han fortfarande poänglös!

Nikolai Skladnichenko, Nybro

Ryssen gjorde en makalös succé i allsvenskan med Kristianstad förra säsongen då han sprutade in poäng och visade upp en makalös teknik och spelsinne. Det var med andra ord en riktig prestigevärvning för Nybro som förväntade sig stordåd av ryssen. Men laget har underpresterat grovt och en del av förklaringen är att Skladnichenko inte heller levererat enligt plan. Visst blänker han till ibland, men han är mestadels osynlig på isen och att han endast presterat nio poäng på 18 matcher kan ingen vara nöjd med.

Rasmus Similä, Piteå

Piteå värvade starkt inför säsongen, och en av prestigevärvningarna var Rasmus Similä. Den unge centern fick massor med lovord som varande en stortalang med hög potential, men frågan var om stjärnspäckade Piteå var rätt val? För han har inte fått en speciellt stor roll och har därmed inte alls fått ut sin höga potential. Trots att han är ett år äldre och spelar i en starkare omgivning har poängsnittet halverats i stort sett, och än så länge så måste han ses som en flopp.

Christian Lindberg, Troja

Trojas stora prestigevärvning på backsidan kom från en kanonsäsong i Vimmerby där han var banans kung långa stunder. Men någon kung har han inte varit i Troja så här långt. Han har varit både blek offensivt och rent ut sagt medioker defensivt. Här måste kraven kunna vara högre!

Tyler Jeanson, Nyköping

Spel i amerikanska högsta universitetsligan, NCAA, brukar vara en garanti för att det är en spelare av hög klass. Nyköpingsvärvningen Tyler Jeanson hade dessutom rätt bra starts under sina fyra säsonger där, och hade också provat på proffspel under förra säsongen i ECHL som också är en stark liga. Men i Nyköping så uteblev storspelet. Amerikanska centern bidrog inte alls som man hade anledning att tro, endast fem poäng på 18 matcher blev det innan parterna beslöt sig för att bryta kontraktet.

Isac Andersson, Vimmerby

Med två allsvenska säsonger i ryggen så lånades Isac Andersson ut under 16 matcher under förra säsongen. Då gjorde han 11 poäng och stor succé och det var med andra ord höga förväntningar på sig som han värvades in till Vimmerby. Men precis som laget så har Isac underpresterat under grundserien, blott fem poäng och minus sju i plusminus-statistiken är inget annat än en flopp.

Jesper Hultberg, Krif

Jesper Hultberg är en spelskicklig och puckstark center med bra storlek. Därför var Krif att gratulera när de lyckades värva in honom från en succéavslutning på säsongen i Karlskronatröjan. Men i Krif så har han inte alls gjort samma succé. Blott fem poäng och minus sex i plusminus är hans facit så här långt och frågan är om inte han skulle behöva en nystart.

Filip Forsmark, Tranås

En otroligt lovande back som jag utsåg till Tranås bästa värvning inför säsongen. Spelskicklig, rörlig och med ett bra spelsinne, och han gjorde finfina 18 poäng som back i Karlskrona som 20-åring. Nu är han ett år äldre, men någon utveckling kan vi inte se. Tre poäng på 17 matcher is not good enough.

Sebastian Huczkowski, Kalix

Kalix prestigevärvning inför säsongen var Sebastian Huczkowski som plockades in från lokalrivalen Boden. Men Sebastian har inte alls fått det lyft han skulle få med en större roll, faktum är att han liksom laget inte fått ut all potential som finns. Har inte fått till det spelmässigt vilket också statistiken visar, framför allt -8 i plusminus är långt ifrån ok, men han måste också ha förväntat sig mer än de nio poäng han hittills stått för.

Paul Antoine Deslauriers, Kiruna IF

Paul Antoine Desluriers har en fin skolning med spel i kanadensiska toppjuniorligan USports. Men tiden i Kiruna IF blev kortvarig, blott åtta matcher lång, då han så långt endast noterats för två ynka assist och ett spel som inte var på den toppnivå man kunnat tro.

Lucas Lagerstedt, Vallentuna

Lucas Lagerstedt har varit runt i ett gäng klubbar nu och alltid levererat rätt bra med poäng. Med det i åtanke så måste man säga att denna säsong varit en riktig floppsäsong för 25-åringen. På 18 matcher har det blivit blott fyra poäng, och den mediokra leveransen kan vara en av orsakerna till att Vallentuna till slut föll i allettanstriden.

Viktor Bernhardtz, Halmstad

Halmstad har gått från klarhet till klarhet denna säsong, men alla bitar har inte fallit på plats. Viktor Bernhardtz hade med rätta höga förväntningar på sig med massa poäng i J20 nationell och 12 matcher med Växjö i SHL. Han lånades dessutom i augusti ut till Växjö igen för att hjälpa dom i träningsmatchen mot Malmö. Men med det i åtanke så kan inte någon vara nöjd med Viktors insatser under grundserien. Nio poäng och sämst plusminus i laget, här måste finnas mer att få ut.

Lämna ett svar