Inte många, men väldigt sevärda och ny finne till Nybro

Ikväll spelas det bara två matcher i hockeyettan, men det är två väldigt sevärda såna. Dessutom så har Nybro kungjort att de ska släppa ett finländskt nyförvärv under dagen.

I söder spelas det både streckmatch och toppmöte i ett när Halmstad tar emot Troja. Halmstad som just nu innehar den sista allettanplatsen med tre poängs marginal, kan mer eller mindre döda spänningen kring strecket om man vinner denna match och utökar avståndet till sex poäng med bara tre omgångar kvar att spela. Troja å sin sida vill säkert närma sig toppen, men verkar ärligt talat rätt nöjda med att bara spela av matchen. Detta då man aviserat att det blir en satsning på juniorer i dagens match på bekostnad av mer etablerade spelare. Om det är en markering från tränar Gustafssons sida efter den svaga insatsen mot Borås senast vet jag inte, men visst framstår det så. Om det sedan innebär en spelmässig uppryckning eller om laget blir svagare med mer orutin återstår att se. Spännande blir det hur som.

I den östra ettan så blev Huddinge i senaste omgången första lag att besegra Väsby. Ikväll tar sig den forna plantskolan an tvåan Visby i en match som kanske inte gäller någon het streckstrid men som ändå kan bli väldigt spännande. För var Huddinges seger senast ett tecken på att laget nu hittat rätt och att man kommer att bli att räkna med i en våretta, eller var det bara resultatet av ett väldigt mätt Väsby? Kan man ta en ny seger så är konkurrenterna i vårettan, Vimmerby, Krif, och vilka mer det nu blir, varnade!

***

Till sist så meddelade Nybro ordförande Kim Ahlqvist detta idag på facebook.

Är det månne Vili Laitinen som släpps idag?

Edit: Nu är det klart som kmhockey.se skrev att det ryktades om, det är verkligen Vili Laitinen. Han lånas in på tre matcher för att sedan utvärdera om det ska bli ett fast kontrakt!

Lämna ett svar