Lagen som förbättrade sin position

Surahammar, Mariestad, Hanviken, Wings och Nybro, där har ni lagen som färbättrade sina positioner inför avslutningen, men det fanns givetvis också lag som försämrade sina. Här är noteringarna från gårdagens matcher.

Piteå-Kiruna IF 6-1

Nej det blev ingen stulen poäng för Kiruna IF i kampen om en allettanplats. Visserligen tog man en tidig 1-0-ledning, men sedan var det roliga slut och Piteå gjorde sex raka mål och vann komfortabelt. Joakim Högberg gjorde två mål och har nu gjort hela 18 kassar under säsongen, fem fler än tvåan i hela ettan, Jesper Lindén.

Surahammar-Forshaga 4-0

Efter två perioder så stod det 0-0 och det var så långt en riktigt jämn match. Men från matchminut 42 till matchminut 48 så gjorde Surahammar fyra snabba mål och matchen var givetvis avgjord. Därmed så är Forshagas allettanchanser helt borta, medan Surahammar är laget som fortfarande kan utmana Mariestad. Men då måste man ta sex poäng mer på de sista tre matcherna, det blir tufft.

Mariestad-Köping 6-3

Köping må vara ett bottenlag i den västra ettan, men det är inget dåligt lag. Man har bjudit upp till jämna matcher hela tiden i stort sett, och efter knappt två perioder så låg man under med bara 3-2 mot Mariestad och hade bjudit upp till bra kamp. Men Bois powerplay är mäktigt denna säsong, laget gjorde 4-2 och 5-2 i spelet med en man mer och kunde sedan komfortabelt vinna den viktiga matchen.

Hanviken-Nyköping 4-1

Hanviken vann måstematchen mot Nyköping med klara 4-1 sedan man rivstartat matchen och tryckt ner Nyköping i den första perioden och tagit en rättvis 2-0-ledning. Sedan gjorde Nyköping visserligen en klart bättre andraperiod, men vad hjälpte det när det var Hanviken som gjorde periodens enda mål? I och med segern så kravlar sig Hanviken över allettanstrecken, medan Nyköping på allvar är indragna i streckkampen.

Wings-Vallentuna 7-4

Vallentuna ledde med 4-2 när halva matchen var spelad, men tack vare fem raka Wingsmål så är det Wings som har skaffat sig ett fast grepp om allettanplatsen. Vid seger i nästa match mot Nykäöping så har man definitivt säkrat den. För Vallentunas del var förlusten rejält tung, nu lär man nästan vara tvungna att gå rent för att få spela allettan efter jul.

Borås-Kalmar 1-2 e sd

Borås gjorde återigen en riktigt bra match men föll till slut ändå mot serieledande Kalmar med 12 efter sudden. Man vann skotten klart men hade svårt att utnyttja övertaget. I och med det så fick man bara en poäng, men det kan faktiskt blo en viktig poäng i slutändan, nu är man bara tre poäng bakom Halmstad på femteplatsen, dock har de en match färre spelad.

Nybro-Mörrum 10-3

Jag tippade 9-1 seger när jag pratade med en Nybrobekanting innan matchen, och jag var inte helt ute och cyklade. Mörrum är ett lag i förfall, man har släppt in hela 41 mål de senaste 5 matcherna, jämför det med Troja som släppt in 22 på alla deras 14 matcher. Nybro tar därmed viktiga poäng och just nu finns det inget som talar för att de ska missa allettan.

Lämna ett svar