Inte många, men spännande

Det spelas inte många matcher ikväll, men alla fyra är spännande av olika anledningar. Det lär med andra ord inte saknas anledningar till att kolla på hockey ikväll.

Piteå-Hudiksvall

Toppmöte i den norra ettan. Hudiksvall kan vid seger överta serieledningen sedan man visat upp en bättre form med sju segrar de senaste åtta matcherna. Senast besegrade man Boden i en jämn tillställning, men då Boden saknade sex spelare från start och tappade ytterligare två under matchen så kanske det inte var ett jättestort styrkebesked. Piteå å sin sida förlorade överraskande mot Teg senast men hade innan det en stark formkurva med fyra raka segrar. Båda lagen är klara för allettan i praktiken, så denna match handlar om att pinka in revir inför fortsättningen. Vilket lag blir alfahannen?

Tranås-Skövde

En viktig match, speciellt för Tranås. Laget ligger just nu på den sista allettanplatsen med en ynka poäng till godo på jagande Surahammar, fyra före ett formstarkt Forshaga. Båda har dock en match mer spelad, så man skulle kunna skaffa sig ett viktigt försprång inför avslutningen om man kan bärga tre poäng ikväll. Man har också en lite uppåtgående trend med två raka segrar efter en djup formdipp. Motståndet är dock inte det enklaste. Skövde har i och för sig blandat och gett lite på slutet, men man ligger ändå trea i serien och kan vid seger inta förstaplatsen. Det borgar för en intressant drabbning där båda lagen kommer göra allt för att ta de viktiga poängen.

Visby-Wings

Serietvåan Visby är mer eller mindre klara för allettan, vid seger ikväll är man det definitivt. Men då måste man besegra ett Wings med massor att spela för. För det är som ni vet ett riktigt getingbo kring allettanstrecket i den östra ettan. Wings, Hanviken, Strömsbro och Vallentuna har alla 19 poäng, och Nyköping är bara tre poäng före. Varje liten poäng kan därför komma att bli avgörande, och Wings, som igår blev av med Johannes Yücel (för övrigt femte spelaren de blev av med under säsongen, märkligt många) kommer strida för allt vad de är värda för att kunna hamna på lite fastare mark.

Mörrum-Krif

Två krislag, där Mörrum fortfarande håller fast vid sin tränare, medan Krif plockat in en ny. Gamle Nybrotränaren Mikael Tisell är som ni säkert känner till Krifs nya coach, och det ska bli spännande att se hur snabbt han kan forma in laget i sitt strukturerade spelsätt. Matchen gäller i mina ögon inte så mycket poäng eller placeringar, mer hur spelet ser ut. Fortsätter Mörrum sin kollaps? Kan Tisell få ordning på Krif? Det är två intressant frågor vi kommer få svar på.

Fotocred: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar