Tisell till Krif – flipp eller flopp?

Det blev alltså Mikael Tisell som tar över Krif. En lite överraskande vändning då han inte ens var på marknaden när Krif började söka ny tränare efter sparkade Emil Ivansson. Men är han verkligen rätt tränare för Krif eller är han bara en nödlösning efter flera ”nej tack”?

Jag har fått info om att Krif fått nej tack från åtminstone en, kanske flera tränare. Men bara för det behöver ju inte ”Tisse” vara en nödlösning, det kan vara så att han inte fanns tillgänglig tidigare när förfrågan gick ut till de andra. Men det kan ju också vara som så att han fick bli svaret då andra alternativ saknades. Hur det än är med den saken så är ju frågan, är han rätt namn för Krif?

Jag skulle vilja svara både ja och nej på den frågan.

Nej för att han inte är någon positiv pådrivare direkt som sprider energi in i en grupp som är ganska så stukade. En tränartyp som gamla ”Perra” Jonsson, en som sprider energi och positivitet runt sig, hade varit bättre ur den synvinkeln

Ja för att Krifs stora problem denna och tidigare säsonger är att laget saknat en tydlig tråd i sitt spel, en struktur att bygga ett spel kring. Och det är Mikael Tisell mästare på. Tisells spelidé är tydlig och enkel, med utgångspunkt från en stabil defensiv så ser man till att motståndarna får riskera för att på egen hand skapa chanser, och sedan passa på att utnyttja motståndarnas misstag när de tappar puck eller går bort sig med snabba omställningar.

Men ja också för att det är just ett sånt spel som passar ett sämre lag. Det är ingen som kan förvänta sig att Krif ska föra matcher, motståndarna kommer vara de som ska ta initiativet och så kan Krif kontraslå när läge bjuds.

Har då Krif spelarmaterialet för ett sådant spel? Njae. Tisell föredrar stora, starka backar som kan vinna de centrala ytorna i egen zon, medan Krifs backar är av typen små och rörliga modellen. Samtidigt så krävs speediga forwards för att snabbt kunna ställa om när läge bjuds, och det har man verkligen. Pärna, Jidenius och Koskinen är spelare som skapta för ett sådant snabbt omställningsspel.

Så vad tror jag då, blir det flipp eller flopp för Tisell i Krif? På kort sikt så tror jag det blir flopp, jag tror inte på en snabb förbättring. Men över tid så tror jag att han kan sätta en struktur och ett spel som kan gynna laget. Sedan hur långt det bär är för tidigt att säga.

Lämna ett svar