Planenligt

Gårdagens fyra matcher bjöd inte på några större skrällar, men det tajtade ändå till sig kring strecket och nu är det tre lag inom två poäng som slåss om de två sista allettanplatserna i norr.

Sundsvall-Boden 1-3

Sundsvall tog ledningen i den första perioden där man också var det något bättre laget. Men sedan tog Boden över och man kvitterade i den andra och tog sedan ledningen i den tredje innan man kunde spika slutresultatet i tom kasse. Det var därmed Boden som förlängde sin segersvit, nu åtta matcher lång, medan Sundsvalls fyra matcher långa segersvit sprack. Det innebär att Kiruna IF och Kalix tog in två respektive tre poäng och nu har ordentligt häng på Sundsvall, som dock har en match färre spelad. Boden befäster å sin sida serieledningen och man sitter just nu i klar pole position i kampen om att ta hem seriesegern.

Kalix-Teg 5-1

Kalix verkar vara lite på g. I den otroligt viktiga matchen strax under strecket så vann man nämligen med klara 5-1. Därmed är det Kalix som är främsta utmanaren om en allettanplats. Firma Emil Lindblom och Christoffer Björk fortsätter att spruta in poäng, sju nya blev det för duon i denna match. Nu är Kalix bara två poäng bakom Kiruna IF på femteplatsen.

Kiruna IF-Örnsköldsvik 4-3 e sd

Enda egentligen lilla skrällen igår. Kiruna IF vann visserligen enligt plan, men först efter förlängning. Laget låg faktiskt under med hela 0-3 med halva matchen spelad, men lyckades hämta ikapp och sedan slå in segerpucken 2,20 in i sudden. Två viktiga poäng för Kiruna, som dock gärna säkert haft en trea för att hålla jagande Kalix bakom sig.

Hudiksvall-Kiruna AIF 5-1

Efter halva matchen hade AIF 1-1, men sedan orkade man till slut inte stå emot längre, utan topplaget Hudiksvall kunde vinna med 5-1 till slut. Därmed så åkte AIF på sin elfte raka nolla, medan Hudiksvall hänger på i toppstriden.

Foto: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar