Dagens drabbningar

Ikväll vankas det ytterligare fyra matcher efter uppehållet, och denna gång är det norrlag som drabbar samman. Här är mina tankar inför matchen.

Sundsvall-Boden

Två formstarka lag möts. Sundsvall har fyra raka segrar medan Boiden är än bättre med hela sju raka segrar. Boden har med desa segrar seglat upp på en förstaplats i serien, medan Sundsvall har avancerat till en fjärdeplats med fem poängs marginal ner till missad alletttanplats. Jag tror på en riktigt spännande match med en extra krydda genom att den före detta Bodenskyttekungen Sebastian Kaijser gör sin första match i Sundsvallströjan. För två säsonger sedan gjorde han 50 poäng i Boden, vad får han nu för mottagande av sina gamla klubbkompisar? Jag tror på en tuff drabbning, Sundsvall spelar rätt fysiskt och Boden är inte blyga de heller, och nu står viktiga poöng på spel. Speciellt målrikt kanske det inte blir dock, det är ändå seriens två tajtaste försvar som möts med bara 26 insläppta mål var.

Foto: Oliver Åström, Kalix

Kalix-Teg

En riktigt sexpoängsmatch. Är det Kalix eller Teg som ska bli de tuffaste utmanarna om Kiruna IF:s femteplats? De båda lagen är två (Kalix) respektive tre (Teg) poäng bakom IF och kan med rätt resultat i IF-matchen alltså gå om. Båda lagen ser ut att vara lite på uppgång, så det kan säkert bli en spännande match.

Kiruna IF-Örnsköldsvik

En match Kiruna IF måste vinna för att hålla undan i allettankampen. Men sett till Öviks svaga form med fyra raka förluster så talar det mesta för att det ska kunna bli en viktig hemmaseger.

Hudiksvall-Kiruna AIF

Stora förhandsfavoriterna Hudiksvall har inte imponerat direkt, men när man nu möter Kiruna AIF med tio raka förluster i säsongsupptakten så måste det bara bli seger.

Omslagsfoto: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar