Lagens stjärnor, utropstecken och besvikelser – del 8

I en serie artiklar så tänkte jag lista lagens stjärnor, utropstecken och besvikelser så här långt. I varje artikel så presenterar jag ett lag från vardera serie, norra-östra-södra-västra, så det kommer med andra ord bli 10 delar. Vad menar jag då med stjärnor, utropstecken och besvikelser? Stjärnor är den i laget som ska sticka ut positivt och också gör det. Utropstecken är någon som överraskat positivt, som överpresterat och lyft sig till en oväntad nivå. Besvikelsen är den spelare som det finns mer att få ut av, en spelare som inte visat upp det man kan förvänta sig.

Örnsköldsvik

Lagets stjärna: Simon Engström, c/f

Det är svårt att hitta någon spelare med ”star quality” i Örnsköldsvik, men Simon Engström är i alla fall en spelare med bra rutin som varit klubben trogen och han har gjort rätt ok med poäng under sina säsonger. Så också i år, då han svarat för sex poäng på elva matcher, och med det ligger han tvåa i den interna poängligan.

Lagets utropstecken: Filip Wiberg, c

Filip Wiberg spelade i tvåan förra säsongen och gjorde väl det helt ok där med strax under en halv poäng per match. Men ettan är ett steg upp, därför är det glädjande att Filip faktiskt höjt sitt poängsnitt. Tre mål och ett assist innebär ett poängsnitt på 0,67 poäng per match, och han är dessutom ensam i laget om att ha plusstatistik. Det skumma är dock att han nu på slutet spelat två matcher för Teg, om det är prat om en utlåning eller värvning går inte att hitta någonstans…

Lagets besvikelse: André Pettersson, b

Som defensiv back är det inte så konstigt att ha noll poämg på elva matcher, även om man brukar pilla in någon poäng i alla fall. Men att ha -11 som defensiv back, att ha ett insläppt mål bakåt mer än man gjort framåt varje match, det kan ingen vara nöjd med.

Strömsbro

Lagets stjärna: Adam Deutsch, b

Adam Deutsch har en fin karriär bakom sig med spel i SHL och KHL bland annat, så det är både en meriterad back och en riktig poängspruta Strömsbro har i sina bakre led. Med sitt fina spelsinne har han skrapat ihop nio assist på elva matcher och ligger med det trea i den interna poängligan, och han har dessutom bäst plusminus i laget.

Lagets utropstecken: Emil Lindgren, f

På hela förra säsongen så gjorde den då 21-årige Emil Lindgren åtta poäng på sina 41 seriematcher i Strömsbrotröjan. På 11 matcher som 22-åring så har han redan gjort 12 poäng! Snacka om att han fått det att lossna!

Lagets besvikelse: Viktor Ehn, c/f

Viktor Ehn är en riktig poängspruta! Under sina fyra tidigare säsonger i Strömsbrotröjan så har han noterats för 56, 56, 40 och 47 poäng, det ger ett snitt på 1,4 poäng per match. Har man då ”bara” gjort 6 poäng på 11 matcher så är man en besvikelse, speciellt som han dessutom har -3 i plusminus. Som sämst tidigare säsonger har han haft +8.

Skövde

Lagets stjärna: Adam Thilander, b

Har varit en av ettans poängstarkaste backar de senaste säsongerna sedan han anslöät till Skövde från Almtuna (även om han mellanlandade i Falköping några matcher emellan). Hade skadebekymmer förra säsongen vilket gjorde att han inte riktigt kom till sin rätt, men denna säsongen är han fit for fight igen och han har räddat många poäng till Skövde under serieledningen. Med 18 poäng, många av dem i avgörande lägen, så leder han inte bara den interna poängligan klart, han har också helt överlägset bäst plusminus.

Lagets utropstecken: Emil Smedberg, f

Emil Smedberg fick sitt stora genombrott redan förra säsongen med 43 poäng på 45 matcher. I år har han inte bara fortsatt på den trenden, han har spetsat den ytterligare. 11 matcher har inneburit 15 poäng, men han är så mycket mer än en poänggörare för Skövde. En slitvarg, kreatör och målskytt i ett.

Lagets besvikelse: Joel Werner, b

Joel Werner är en riktigt skicklig back, liten men stark i kroppen och med bra skridskoåkning och spelsinne. Därför är det förvånande att han efter åtta matcher bara har noterats för en ynka poäng och dessutom svagt plusminus (-3). Det finns mer att kräma ut av 26-åringen.

Kalmar

Lagets stjärna: Victor Crus Rydberg, c/f

Victor Crus Rydberg har varit Kalmar trogen ända sedan laget låg i tvåan och har varit klubbens enskilt viktigaste spelare sedan dess. Den grymt spelskicklige centern ligger konstant på över en poäng per match, så också denna säsong. En speldosa som gör sin omgivning bättre.

Lagets utropstecken: Linus Skager, c/f

En illersnabb och avig ytter som redan som 19-åring vände ut och in på SHL-backarna. Men har ändå inte riktigt fått det stora genombrottet på ettannivå. Men denna säsong så kom det till slut. Med 18 poäng på 10 matcher så har han stundtals haft lekstuga med motståndarna. Omöjlig att få tag på!

Lagets besvikelse: Jonathan Stålberg, mv

Man har olika kravbilder på olika spelare. På Jonathan Stålberg kan man ha väldigt höga krav, förra säsongen så slog han svenskt rekord i minuter hållen nolla. I år ser det dock inte lika stabilt ut. Han är inte dålig, men man får inte samma känsla av att ”idag så får motståndarna vara överjävliga för att göra mål” när man ser Stålberg i målet.

Lämna ett svar