30 lag matchar

Idag är det 30 lag som spelar match med varierade förutsättningar. Några är underdogs, andra stora favoriter, men det enda vi vet är att vi kommer stå där med några överraskningar och några planenliga viktorior när sista signalen ljudit. Idag tänkte jag testa på att rangordna de olika matcherna i respektive serie efter hur intressanta de är, den mest intressanta överst och så vidare.

Norra ettan:

Kalix-Vännäs

Möte mellan två lag som slåss om att vara första utmanare i kampen om en allettanplats. Inget av lagen har egentligen råd att förlora denna match om man ska spela i finrummet, därför kommer detta bli ett högintressant möte. Speciellt som de har olika förväntningar och krav på sig. Kalix är ett förväntat allettanlag, de ska vara med och slåss på övre halvan och lever efter den kravbilden, en missad alletta skulle vara ett stort misslyckande. Vännäs å sin sida hade inga höga förväntningar på sig, de kan spela helt utan press egentligen och alla framgångar de kan nå är bara en stor och härlig bonus. Vännäs har tre segrar senaste fem matcherna, Kalix två.

Boden-Kiruna IF

Boden har gått riktigt bra och lag som Kalix, Teg och Vännäs sitter säkert på sina kammare och hoppas att de ska fortsätta göra det. För Kiruna IF innehar just nu den allettanplats dessa lag åtrår, och nollar IF så kan de ta in tre otroligt viktiga poäng. För Kiruna IF:s del är det med andra ord viktiga poäng på spel, kan de skrälla mot ett Boden som tagit fem raka fullpoängare?

Teg-Hudiksvall

Teg jagar en allettanplats, medan Hudiksvall jagar serieledning. En mycket svår match för hemmalaget som är i stort poängbehov för att inte tappa för mycket mark. Hudiksvall har varit oväntat ojämna, vill man vinna serien bör man vinna här.

Örnsköldsvik-Piteå

Två lag med i stort sett bara äran att spela för. Piteås allettanplats är i praktiken redan bärgad medan Örnsköldsvik redan kan inrikta sig på spel i fortsättningsettan.

Östra ettan:

Hanviken-Wings

En äkta streckmatch bjuds det på när femman Hanviken tar emot sexan Wings. Dey skiljer bara en poäng mellan lagen, och Wings har dessutom en match mindre spelad. Senaste matchen bröt lagen sina trender. Hanviken förlorade för första gången efter fyra raka segrar, medan Wings vann för första gången efter fyra raka förluster. Att det är en otroligt viktig match förstår alla, pressen lär dock mest ligga på Hanviken som flest trodde på inför seriestarten. Men med hemmaplansfördel så kanske de löser det ändå.

Huddinge-Vallentuna

Två lag med identiskt facit de senaste fem matcherna: 3-0-0-0-1 poäng har det blivit. Skillnaden är att Vallentuna på de fem första matcherna tog åtta poäng, Huddinge bara fyra. Det gör att det är Vallentuna som skaffat sig det bästa utgångsläget så här långt. Väldigt överraskande måste sägas, då Vallentuna tippades i botten medan Huddinge var ett ”givet” topplag. Båda är dock utanför allettanplats för tillfället, och speciellt Huddinge är i stort poängbehov. Fixar de pressen?

Segeltorp-Väsby

Botten mot toppen. Normalt ska detta bara kunna gå på ett sätt.

Västra ettan

Mariestad-Surahammar

En riktig sexpoängsmatch mellan fyran och femman i västra ettan. Båda lagen har underpresterat något, men ligger ändå på en allettanplats inför matchen. Men förloraren kan mycket väl ramla under strecket, så inget av lagen lär vika ner sig. Surahammar har ändå börjat komma igång lite efter en trög start, medan Mariestad gjorde en väldigt bra insats senast mot Linden, så det kommer säkert bli en match mellan två lag med hyfsat självförtroende. Surahammar har varit något av ett spöke för Mariestad, blir det så också denna gång?

Tranås-Forshaga

Tranås inledde säsongen lysande och ledde serien i stor stil, men har nu en poäng de senaste fyra matcherna och har rasat ner till en sjätteplats. Det går snabbt i den stenhårda och jämna västra ettan, varje missad poäng kan innebära tappade placeringar när det summeras sedan. Forshaga är ett lag som Tranås måste ha bakom sig, så det gäller att hitta tillbaka till det vinnande spelet för dom. Forshaga är inte helt borta från allettanspel, men ska de dit måste de vinna, så det lär bli en match mellan två lag som är beredda att göra allt för att få avgå med segern.

Skövde-Lindlöven

Tvåan Skövde mot trean Lindlöven, det är med andra ord ett toppmöte i den västra ettan. Det är seriens två positiva överraskningar som möts, speciellt Lindlöven har gjort det bra så här långt. Det är dock dom som har minst marginaler neråt, de är bara fyra poäng ifrån missad alletta, så en vinst skulle sitta väldigt fint för deras del. Skövde har större marginaler, sju poäng, men i den jämna västra ettan så kan det gå snabbt neråt, se bara på Tranås!

Dalen-Linden

Serieledande Dalen mot åttan Linden. Ointressant och redan avgjord? Långt ifrån! Linden har häng på femteplatsen men måste för att det ska vara realistiskt vinna denna match. Dalen å sin sida gvill säkert behålla sin serieledning, och man vill säkert studsa tillbaka efter en sämre insats mot Lindlöven senast.

Köping-Borlänge

Köping är avhängda och har inte mer än äran att spela för, men Borlänge är i allra högsta grad inblandat i allettanstriden, med bara tre poäng upp. Vid seger ikväll kan de med andra ord vara ikapp, det borde de väl fixa?

Södra ettan:

Borås-Halmstad

Sista chansen för Borås att göra en match om allettanplatsen. Halmstad har sju poängs försprång och kan vid seger alltså vara 10 poäng före, och det släpper de aldrig. Men fyra poäng är ändå inom rimligheternas gräns, så frågan är om spänningen lever också efter denna match eller om vi kan summera vilka som kommer gå till allettan redan ikväll?

Nybro-Tyringe

Nybro är ute efter dubbel revansch. Dels då man har två raka förluster i ryggen, dels då man förlorade lagens första möte i omgång två. Tyringe vill säkert upprepa den bedriften, men nog lär Nybro tagga till ordentligt denna gång?

Vimmerby-Troja

Seriejumbon mot serieledaren. Vimmerby har nio raka förluster, Troja sex raka segrar. Det skulle vara seriens största skräll så här långt ifall Vimmerby lyckas vinna.

Lämna ett svar