Vem vinner dragkampen om backen?

Idag så gjorde Kalmar klart med den back de jagat så länge. Valet föll på Aiden Jamieson, en 26-åring som senast spelade i ECHL-laget Fort Wayne Komets. Han har också spelat fem säsonger i högsta amerikanska juniorlogan, USports, och tre säsonger i OHL. Han beskrivs som en rörlig allroundback och med tanke på bakgrunden så tror jag att han kommer bli en bra förstärkning för Kalmar.

Därmed så är det ett lag mindre i hockeyettan som är på backjakt. Tidigare så har Karlskrona plockat in två sena backförvärv i Christopher Lynch och Karl Persman. Så två stycken stora ettandrakar har nu alltså fått sitt lystmäte, men ännu så finns det storklubbar i ettan som jagar backar.

* Nybro har bara sex backar under kontrakt, men har då det saknats backar låtit Robin Wengdahl vikariera, normalt är han ju forward. Men att de ska ha in en back till (minst) är dock givet, det behövs för att på allvar vara med och utmana utan att behöva oroa sig för att skador ska sätta käppar i hjulet.

* Hudiksvall står med sju backar i sin roster. Även de har ambitioner att vara med och tävla om en allsvensk plats, och då lär man inte chansa med att stå bli kort om backar med tanke på eventuella skador och sjukdomar.

* Visbys sex backar har räckt så här långt, men så har man också sluppit skador vilket man inte kan räkna med ska vara för evigt. De lär med andra ord också söka med ljus och lykta efter backar på den tunna marknaden.

* Boden har åtta backar med Elias Edström inräknad, men ska också tydligen vara på jakt efter en back om rätt namn dyker upp.

Det är främst dessa fyra som nu antagligen kastar lystna blickar på när det nu äntligen blivit en back ledig back på marknaden. August Nilsson, en 24-årig back som tidigare spelat i bland annat Karlskrona och Troja, men också i Västerås och några J20-landskamper, släpptes nämligen igår av sin ungerska klubb Ferencvarosi. Han lär få både en och två signaler ringda till sig från framför allt dessa klubbar de närmaste dagarna. Något annat vore tjänstefel. Frågan är bara vem som går vinnande ur den striden?

Lämna ett svar