Toppmötena

Efter söndagens matcher så har alla serier kommit halvvägs och därmed har alla lag mött varandra en gång. Då är tiden mogen för att göra en analys över hur samtliga lag skött sig. Men innan dess så ska det redan ikväll spelas tre matcher, varav två är riktiga toppmöten.

I den södra ettan så är det fyra lag som ska vara och är lite bättre än alla de andra: Nybro, Kalmar, Karlskrona och Troja. De har de ekonomiska musklerna för att plocka de bästa spelarna och placerar sig också överst i tabellen. Ikväll möts två av dem när Karlskrona tar sig an Troja. Ett väldigt spännande och intressant möte där Troja börjat hitta mer och mer rätt efter en trög start på säsongen medan Karlskrona tuffat på redan från start men där jag också tycker mig se att det ändå finns en klart uppåtgående trend. Jag tänkte placera dem mot varandra statistiskt:

Lag: Karlskrona-Troja

Poäng: 14-13
Gjorda mål: 29-16
Insläppta: 20-14
Powerplay: 32,33%-25%
Boxplay: 80,95%-70,59%
Utv min: 13,14-8,57
Tekningar: 54,89%-57,34%

Bästa poänggörare

Troja

1. Joakim Hillding 1+6=7 poäng
2. Dennis Fröland 3+3=6 poäng
3. Emil Ekholm 3+2=5 poäng

Karlskrona

1. Filip Cruseman 4+7=11 poäng
2. Mikael Roslund 6+3=9 poäng
3. Todd Winder 2+6=8 poäng

Målvakter

Troja

1. Wictor Ragnewall 91,7% (7 matcher)
2. Jonathan Wikström (0 matcher)

Karlskrona

1. Oscar Fröberg 91,8% (4 matcher)
2. August Hedlund 88,1% (3 matcher)

Tittar man bara på statistiken så ser Karlskrona ut att vinna matchen. Framför allt är man betydligt effektivare framåt, med nästan dubbelt så många gjorda. Man har också starkare siffror i special teams. Det som talar för Troja är att de är tätare bakåt och att de inte drar på sig lika mycket utvisningar. Lagen toppar också söderettans tekningsstatistik där Troja är något vassare.

Jag tror att detta kommer att bli en kamp mellan Trojas defensiv och Karlskronas offensiv, och det kommer att bli avgörande vilket lag som lyckas förlägga mest tid i anfallszonen. Karlskrona må se vassare ut statistiskt, men man får också komma ihåg att Trojas formkurva pekar brantare uppåt. Innebär det att Troja är ikapp och förbi? Omöjligt att svara på, jag tror att det blir en ruggigt tät match där vilket lag som helst kan stå som vinnare. 3-3 är ett rimligt resultat i mina ögon.

***

Också i den västra ettan stundar ett riktigt toppmöte. Serieledande Dalen åker till serietrean Tranås, och det är två lag med lite olika formkurvor. Tranås kommer från två raka förluster medan Dalen har två segrar i ryggen. Men hur ser deras statistik ut då?

Lag: Tranås-Dalen

Poäng: 15-19
Gjorda mål: 35-34
Insläppta: 17-21
Powerplay: 28%-25%
Boxplay: 88,24%-74,07%
Utv min: 7,75-9,25
Tekningar: 51,47%-51,55%

Bästa poänggörare

Tranås

1. Pontus Eklöf 4+7=11 poäng
2. Lukas Isaksson 4+6=10 poäng
3. Petter Eklöf 4+5=9 poäng

Dalen

1. Alex Ek 5+6=11 poäng
2. Anton Johannesson 3+7=10 poäng
3. Kristian Röykås Marthinsen 4+= 9 poäng

Målvakter

Tranås

1. Victor Johnsson 95,7% (4 matcher)
2. Viggo Andrén 87,6% (4 matcher)

Dalen

1. Oscar Malm 92,1% (5 matcher)
2. Hampus Hedman 85,1% (3 matcher)

Dalen ligger fyra poäng före i tabellen, men tittar man på statistiken så talar den knappt men entydigt till Tranås fördel. Dalens form är dock starkare och i mina ögon är dom knappa favoriter. Framför allt upplever jag Dalen som mer solitt framför egen kasse, där måste Tranås skärpa till sitt spel medan Dalen är bland de elakare lagen i ettan. 2-3 är ett rimligt resultat.

***

Det spelas också en tredje match i afton. Visby tar emot Segeltorp och får gälla som klara favoriter. Visserligen så förlorade Visby lite överraskande senast mot Huddinge, medan ”Torpet” spöade Vallentuna, men Visby är ett i grunden starkare lag och på hemmaplan är de av tradition extra starka. 4-1-isch skulle man kunna tippa.

Lämna ett svar