Tips inför alla kvällens matcher

Denna gång så hade jag lite mycket irl att göra, så texterna blir inte lika omfattande och genomarbetade som normalt. Men för att istället bjuda på lite extra så skickar jag denna gång med ett resultattips i alla matcher.

Kiruna IF-Kiruna AIF

Derby! Gruvstadens stora hockeydag med match mellan de två historiska rivalerna. Det är tjänstemännens lag mot gruvans lag, det är kamp på isen och viktiga poäng på spel. IF kan befästa sin allettanplats medan AIF vill spräcka sin poängnolla. IF är med tanke på tabelläget favoriter, men ett derby är ett derby och där gäller ofta inte logikens regler. Tips: 4-2

Kalix-Piteå

Det skiljer 12 mil och sju poäng mellan lagen som i många år nu varit topprivaler i den norra ettan. Så det lär bli en viljeladdad drabbning, där Piteå kommer från sin första förlust senast då Kiruna IF överraskande vann, medan Kalix är rätt formsvaga med två poäng de senaste tre matcherna. Vem kan hoppa upp på vinnarspåret igen? Tips: 3-5

Hudiksvall-Sundsvall

Serieledande Hudiksvall som ser starkare och starkare ut, mot ett Sundsvall som överraskat positivt. Det är också ett möte mellan två starka förstakedjor: Eriksson-Olsén-Lindholm i Hudiksvall mot Sirén-Hellgren-Marnetoft i Sundsvall. Hudiksvalls bredd är dock starkare och de får ses som rätt klara favoriter. Tips: 6-2.

Enköping-Nyköping

Lite av en sexpoängsmatch faktiskt. För vinnaren i matchen förbättrar chanserna rejält att nå en allettanplats, medan förloraren tappar den absoluta kontakten. Nyköping hade en djup svacka men senaste matchen funkade spelet helt plötsligt igen och man vann klart mot tabelltrean Wings. För Enköpings del så hade man efter en svag inledning en uppåtgående trend, men föll senast mot Hanviken. Tips: 3-4

Hanviken-Huddinge

Två derbyrivaler. Två förhandsfavoriter. Men också två lag som inledde seriespelet väldigt svagt men som hittat formen på slutet med två raka segrar. Huddinge har alltid setts som storebror, men här känns det väldigt öppet, speciellt som det är ett derby. Tips: 3-3

Vallentuna-Väsby

Seriesuveränerna Väsby har bara tappat en enda poäng på hela säsongen och ska bara ta hem detta. Visserligen startade Vallentuna säsongen riktigt starkt, men efter de tre inledande segrarna har det ni blivit tre förluster de senaste fyra matcherna och laget har nu tappat till en fjärdeplats med många hungriga lag jagande bakom sig inom bara några poäng. Tips: 2-5

Wings-Strömsbro

Wings fick en flygande (puns intended) start på säsongen med fyra raka segrar. Men sedan dess har man kraschat med två raka förluster, senast överraskande mot Nyköping. Har man fått helt slut på bränsle? Strömsbro är också dom formsvaga, tre raka förluster så det blir något av lagen som får ett trendbrott ikväll. Jag tippar hemmaplansfördel avgör. Tips: 4-3

Dalen-Köping

Dalen har sett riktigt stabila ut denna säsong, än mer en lagmaskin än förra säsongen då mycket hängde på förstakedjan (Hirsch-bröderna Thörnberg). Laget spelar disciplinerat defensivt och är bra på att ta strid framför offensiv kasse. Mot ett fartfyllt, men lite klent Köping så kommer detta spel passa utmärkt och Dalen lär vinna detta komfortabelt. Tips: 5-1

Mariestad-Tranås

Viktigt möte i den västra ettan där Mariestad är i poängbehov för att hålla undan för ett helt koppel lag som jagar där bakom. Laget förlorade en riktigt bra ettanmatch senast mot Dalen med 3-4, en match där man dominerade stora delar av matchen men där Dalen var kusligt effektiva. Då gjorde nyförvärvet Hugo Pettersson stor succé med mål på första puckkontakten och ytterligare ett mål, han kommer bli viktig nu när Mariestad gjort sig av med Kasper Elo. Tranås förlorade överraskande senast mot bottenlaget Linden och lär komma revanschsugna till Mariehus arena, så det lär bli en bra match med mycket tempo och närkamper. Tips: 3-3

Forshaga-Lindlöven

Forshaga har säkert förhoppningar om att kunna knyta till sig Tingsrydsflyktade Viktor Lennartsson, som gjorde stor succé i Forshaga för två säsonger sedan. Men vad jag förstår är inget klart ännu, även Karlskoga är ett hett alternativ, så denna match får man klara sig utan honom. Laget har spelat tajt och bra defensivt men haft svårare för att hitta rätt framåt, och detsamma gäller Lindlöven, så jag tror på en rätt målsnål historia. Tips: 1-3

Surahammar-Borlänge

De två lagen som närmast jagar en allettanplats. Borlänge har varierat enormt i prestation, de kan slå ett topplag ena dagen för att åka på stryk mot ett sämre nästa match. Surahammar är dock ett starkt hemmalag och har tagit sju av nio poäng där så jag tror att de tar gem detta. Tips: 4-2

Linden-Skövde

Linden tog överraskande sin första seger senast, mot då serieledande Tranås. Nu möter man nya serieledarna Skövde, som säkert är varnade efter Lindens skräll. Skövde har dessutom två raka segrar så de är formstarka. Tips: 1-3

Borås-Vimmerby

Bottenmöte. Borås blev av med lite krisstämpel efter senaste matchen då man slog Krif med fina 5-2, men Vimmerby har sin kvar, de har nu sex raka förluster. Vimmerby behöver få ihop 60 bra minuter, de har varit för mycket upp och ner i matcherna för att vinna. Högstanivån är bra, men lägsta för låg. Men de närmar sig tycker jag. Borås med Barulin är ett bättre lag än utan och jag tror på en jämn match. Tips: 3-3

Krif-Nybro

Nybro går fram som en slåttermaskin i södra ettan efter missräkningen i omgång två mot Tyringe. Juho Liuksiala vinner många av matcherna på egen hand, att inte han spelar allsvenskt är märkligt. Krif har bara två poäng på de tre senaste matcherna och lär få en väl tuff uppgift. Tips: 1-5

Tyringe-Mörrum

Tyringe slog serieledarna Nybro i omgång två, i övrigt är det idel förluster på kontot. Mörrum har tappat lite efter en lovande start, men här tror jag de får sjunga segersång igen, speciellt om Adam Ingvarsson är tillbaka. Tips: 1-3

Halmstad-Kalmar

Halmstad vinner mot de sämre lagen men förlorar mot de bättre. Så har det sett ut så här långt i alla fall, och ska man följa det mönstret så står Kalmar som segrare efter denna match. Kalmar som kommer till spel med tre raka segrar och bra självförtroende vinner med 2-4.

Lämna ett svar