Det börjar röra på sig!

Många sportchefer har beklagat sig över att det är helt tomt på marknaden. Speciellt backar verkar det råda stor brist på, och det är många lag, också bland topplagen, som fortfarande söker efter förstärkning. Men lite har det ändå börjat röra på sig, sedan 10/10, med andra ord en vecka ungefär, så har sju spelare anslutit till hockeyettan antingen på lån eller som värvningar. Idag tänkte jag delge er mina tankar om dem.

17/10 Olle Norberg, (lån) från Almtuna till Wings

Wings har ett uttalat samarbete med Almtuna som man faktiskt kan utnyttja rätt flitigt. Senast i raden är Olle Norberg, en 19-årig back som gjort det riktigt bra i Almtunas juniorer som spelar i J20 Nationell med 10 poäng på 14 matcher, men han har också fått chansen vid tre tillfällen med a-laget i allsvenskan. I mina ögon ett riktigt bra lån (dubbelregistrering) som kommer tillföra mer bredd till ett Wings som överraskat positivt så här långt. Noteras kan att av lagets nio backar är åtta mellan 19 och 21, så snacka om ungt och utvecklingsbart!

16/10 Jacob Grönhagen, c (lån) från Kristianstad till Karlskrona

Grönhagen spelade förra säsongen i KHK så de vet precis vad de får när de nu lånar in den väldige centern. En stor, men otroligt skillad, center som utnyttjar sin storlek på bästa sätt. Noterades förra säsongen för i stort sett en poäng per match, och fick givetvis allsvenskt kontrakt, i Kristianstad. Där fick han dock väldigt knappt om speltid, och när Karlskrona fick höra det var de givetvis snabba på att låna tillbaka honom. Kommer bli väldigt nyttig för KHK som nu sitter på en grym centersida.

13/10 Karl Persman, b från Omaha Lancers till Karlskrona

En kanske lite tveksam värvning i mina ögon. Visserligen storväxt, 200 cm och 103 kg, och han har men han har inte spelat en minut innan han värvades och hans bakgrund är inte heller så imponerande. Men jag ska erkänna att jag inte sett honom spela, så han kanske är en gömd pärla, vem vet? Känslan är dock att det är mer en kropp till än en spelare som kommer tillföra spets.

12/10 Oliver Eriksson, mv från Guts till Borlänge

När Oliver Norgren skadades så kände Borlänge att de behövde bredda målvaktssidan och då passade det bra att ta in sin tidigare målvakt, Oliver Eriksson. En helt ok ettanmålvakt som passande nog sökte ny klubb, då hans gamla klubb Guts mer eller mindre imploderat sedan tränare och de bästa spelarna lämnat. En klok breddning där man vet vad man får och det till en billig peng.

12/10 Isac Renemark, b (lån) från Kristianstad till Tyringe

Tyringe behövde verkligen förstärka sin backsida och då kan Isac Renemark vara ett riktigt bra namn. En back som var rätt ordinarie i allsvenska Kristianstad förra säsongen och som trots att han bara är 21 år har hunnit samla på sig en del nyttig rutin. I Kristianstad har han haft en defensiv roll, men det finns offensiva kvaliteter också. Kommer bli nyttig för Tyringe!

11/10 Simon Åkerström, b (lån) från Tingsryd till Krif

Gjorde förra säsongen en riktigt bra säsong i Tingsryd. Denna säsong inledde han dock skadad och därför så får nu Krif chansen att ha denna klassback under ett tag. Krif har ett samarbete med Tingsryd och saknade backar, så därför var de säkert mer än nöjda med att få in Simon, som för övrigt är son till Luleålegendaren Roger Åkerström, i laget.

10/10 Christopher Lynch, b från Janesville Jets till Karlskrona

En back med lite svårtydd bakgrund i mitt tycke. Hade en fin juniorkarriär i Färjestad där han också fick chansen med SHL-laget vid tre tillfällen. Under den säsongen (20/21) så lånades han också ut till Linden och hade rätt bra stats med. Säsongen efter tog han klivet över till USA och deras toppliga för juniorer, USHL, men där platsade han inte utan fick byta ner sig till NAHL, ligan under. Där inledde han också denna säsong, men utan att färga, och därför valde han att flytta tillbaka till Sverige. Så frågan är om han är en stortalang som kommer stanna vid just detta, eller om han kan ta klivet och bli en bra spelare i ettan till att börja med. Jag kan inte svaret på frågan, för mig är det helt öppet om det blir succé och flopp.

Lämna ett svar