Kort resumé av alla onsdagsmatcher

I förmiddagens inlägg tog jag upp de största skrällarna, men det spelades faktiskt tolv matcher till under gårdagen. Här är några korta reflektioner om dem!

NORRA ETTAN

Teg-Piteå 4-5 e sd

Det blev alltså Teg som blev första lag att sno en poäng av Piteå denna säsong. Piteå hade ledningen med såväl 0-2 som 2-4 men Teg visade upp härliga kämpatakter och gav inte upp utan kvitterade med dryga fem minuter kvar. Till slut visade dock Magnus Isaksson att gammal är äldst då han avgjorde i sudden i powerplay med sitt andra mål för aftonen. Noterbart också att Petter Mäkitalo noterades för ett hattrick och därtill en assist till matchavgörandet.

Vännäs-Örnsköldsvik 2-4

De flesta hade nog Vännäs som favoriter efter deras fina säsongsinledning där man infär matchen tagit poäng i två av de tre tidigare matcherna, medan Örnsköldsvik kammat noll. Men att gamla meriter inte spelar någon roll visade gästerna framgångsrikt när man vann en jämn tillställning med 2-4. I och med segern så seglar de nu upp på en sjundeplats, placeringen före Vännäs.

Kalix-Kiruna AIF 4-2

Kalix fick kämpa för segern, men när ”still going strong” legendaren Johan Pettersson skickade in 4-2-pucken med dryga minuten kvar så fick Kalix till slut jubla. Därmed återfinns Kalix numer på rätt sida allettanstrecket på en femteplats, medan AIF fortfarande krigar för att få sin första poäng. De ska dock ha heder av gårdagkvällens insats.

VÄSTRA

Forshaga-Dalen 1-4

Det må se ut som en klar seger, men ska sanningen fram så fick Dalen verkligen kämpa för segern. Forshaga vann skotten klart och jagade kvittering i slutet, men så gjorde Dalen 1-3 i tom kasse och sedan spikades 1-4 i slutsekunderna när Forshaga gett tappt. Kristian Röykås Marthinsen noterades för 2+1 och blev därmed matchens poängkung.

Lindlöven-Köping 7-2

Det blev en solklar Lindlövenseger igår mot Köping. Laget gjorde en bra första period och ledde med 3-0, men tappade i den andra som Köping vann med 1-0. Men när sedan Lindlöven gjorde 4-1 så rann siffrorna iväg. Det mest anmärkningsvärda vad gäller målfabrikationen var kanske att Tobias Sjökvist inte gjorde ett enda, istället blev talangen Johannes Jämsén poängbäst med 1+2.

ÖSTRA

Strömsbro-Hanviken 2-1 e str

Hanvikens kräftgång fortsätter, men nu fick man i alla fall med sig sin första poäng Det var annars en mycket målsnål och jämn historia, där det tog hela sex straffomgångar innan lagen kunde skiljas åt. I och med att Segeltorp och Enköping vann så ligger nu Tyresö/Hanviken på en sistaplats, vem hade trott det inför säsongen? Extra salt i såren kommer dessutom då David Karlström lämnar laget till förmån för danska Odense. Strömsbro å sin sida förstärkte sin allettanplats och har med sina åtta poäng fyra mer än sjätteplacerade Nyköping.

Vallentuna-Enköping 1-3

Vallentunas framgångssaga med tre raka segrar tog slut i omgång fyra. Och det var lite överraskande Enköping som stod för den stupstocken. För det var Vallentuna som, för första gången denna säsong, fick kliva in på isen som favoriter i en match. Enköping hade ju kammat noll de tre första tre. Vallentuna tog också ledningen i början av den andra perioden, men sedan kvitterade Enköping i slutet av period två. I den sista perioden var det dock mest Enköping och till slut, med 46 sekunder kvar, så kunde man ta ledningen och sedan med 25 sekunder kvar också spika 1-3-resultatet efter straff. Vallentuna ligger fortsatt bra med dock på en femteplats, men för Enköping var segern livsviktig, nu lämnar man den absoluta botten, i alla fall tillfälligt.

Väsby-Nyköping 4-2

Väsby fortsätter sitt triumftåg och tar en fjärde raka seger. Det är inte tal om utklassningssiffror, men det ser ändå tryggt och stabilt ut. Väsby kommer köra hem den östra ettan med marginal, medan Nyköping med en seger i hängmatchen ändå har slagläge om en allettanplats.

SÖDRA

Kalmar-Nybro 2-4

Kolla skotten: 55-22! Men det är inte skotten PÅ mål som räknas, det är skotten I. Och tack vare suveränt spelande Robin Johansson och några läckra individuella prestationer som denna…

…så kunde Nybro ändå avgå med segern i denna utsålda derbykamp. I och med segern så är det Nybro som skaffat sig bäst slagläge av de förväntade giganterna i syd, medan Kalmar fåt slicka såren och försöka ta revansch på bortaplan i nästa derby.

Tyringe-Borås 4-6

Så kom den då äntligen, Borås första seger. Och den kom i nykomlingsmötet med Tyringe. En målrik tillställning där Borås ett tag hade ledningen med hela 5-0, men där Tyringe ändå kunde putsa siffrorna på slutet. Ryssen Vadim Berdnikov stod för två mål och två assist i den viktiga segern för bortalaget. Lossnar det nu? För Tyringes del så får man glädja sig åt att laget i alla fall aldrig gav upp.

Karlskrona-Halmstad 5-2

Halmstad kom till spel med tre raka segrar, men detta var deras första med en av de fyra stora. Då tog det bara en period, sedan hade Karlskrona ryckt åt sig en 3-0-ledning. Men Halmstad gav absolut inte upp, man reducerade till 3-1 i andra perioden, till 3-2 i den tredje och tog ut målvakten redan med över 2½ minut kvar att spela. Det gav dock bara två mål i baken och Karlskrona kunde få ett lyft uppåt i tabellen. Mikael Roslund tvåmålsskytt för KHK.

Mörrum-Vimmerby 4-3

Mörrum vägrar vika ner sig! Igår tog man en ny imponerande viktoria inför hela 2550 personer (nåja) i sin enkronasmatch.

Matchen kom att avgöras i den tredje perioden då Tom Fridén med knappt sex minuter kvar satte 3-2, och sedan kom fyran i tom kasse innan Vimmerby reducerade i slutsekunderna. Mörrum ligger nu på en finfin tredjeplats, medan Vimmerby halkar ner till näst sista plats. Vem hade trodd något av detta inför säsongen?

Noteras: Matcherna Borlänge-Mariestad, Troja-Krif och Segeltorp-Huddinge har avhandlats i detta inlägg.

Cred: Till hockeyettan för klippet, tagna från higlights som finns här.

Lämna ett svar