Så slutar norra ettan – tvåan

Nu har vi kommit till det lag vi tror landar på en andraplats i Hockeyettan Norra.

Betygsnyckel:
+ Tvåanklass
++ Låg ettanklass
+++ Ettanklass
++++ Hög ettanklass
+++++ Allsvensk klass

Piteå HC

Placeringar förra säsongen:

Fyra i norra grundserien
Sjua i norra Allettan

Starka värvningar:

Tommy Wargh, b Boden
Rasmus Similä, f Kiruna
Jesper Ylivainio, f Troja-Ljungby

Tunga tapp:
Emil Wrenman, f slutar?
Carl Becker, f slutar?
Marcus Collin, f Huddinge

Talar för:

+ Bättre backsida än ifjol
+ Sparkapital i Wargh och Ylivainio
+ Intressant lagbygge

Talar mot:

– Håller Tommy Wargh och Jesper Ylivainio sig borta från skador?
– Håller målvaktsspelet för att gå långt?

Betyg

Betyg på lagdelar

Målvakter +++
John Vestermark och Johannes Sundström stannar kvar i PHC. Vestermark är en stabil målvakt och i sina bästa stunder en toppmålvakt i ettan. Johannes Sundström gjorde sin första säsong i ettan ifjol och gjorde ett stabilt intryck under de 14 matcher han vaktade kassen.

Backar ++++
Sportchef Jonathan Glader har nog gjort årets prestigevärvning i Tommy Wargh som hämtats in från rivalen Boden. Inte blev det sämre att backveteranen smällde in tre mål i sin första träningsmatch i PHC-tröjan. Utöver Wargh så har man även stabila backar som Markus Magnusson, Ludvig Stenvall och Fredrik Bergdahl.

Forwards ++++
I offensiven väg har man tappat tappat Emil Wrenman och Carl Becker. In i deras ställe kommer talangen Rasmus Similä från Kiruna, rutinerade Jesper Ylivainio från Troja och rollspelaren Sebastian Hansson från Boden. Lägg därtill att man får behålla Petter Mäkitalo, Joakim Högberg, Viktor Edström och hockeyettans kanske bäste center i Magnus Isaksson.

Tränare ++++
Piteå har värvat hem Mikael Aaro som senast var assisterande tränare i Djurgården i SHL. Aaro med PHC som moderklubb har visserligen främst varit assisterande tränare tidigare, men jag är övertygad om att han är rätt man för jobbet.

Totalt 15+

Kommentar:

Piteå har något riktigt intressant på gång. Årets lagbygge känns betydligt mer intressant än vad PHC har känts på många år. Man har i mitt tycke valt rätt tränare och nyförvärven känns också rätt. Dessutom fortsätter trotjänarna Magnus Isaksson och Joakim Högberg ännu en säsong. Enda faran som jag ser det är att man har en del skadedrabbade nyckelspelare. Jag tänker främst på Tommy Wargh, Joakim Högberg och Jesper Ylivainio.

Så tror vi att den norra ettan slutar

  1. Piteå
  2. Boden
  3. Kiruna IF
  4. Teg
  5. Kalix
  6. Sundsvall
  7. Kiruna AIF
  8. Vännäs
  9. Örnsköldsvik

Lämna ett svar