Dagens matcher

Idag spelas fem matcher mellan hockeyettanlag, nio av lagen spelar sina genrep inför seriepremiären om en vecka, Dalen har match också på onsdag. Med andra ord en bra värdemätare kring var lagen står så här inför seriestarten. Här är mina tankar inför matcherna:

Väsby-Hudiksvall

Den förväntade vinnaren i den östra ettan mot den förväntade vinnaren av den norra. Med andra ord en intressant styrkemätning mellan två lag som mycket väl kan spela kvalserie fram i vår. Lagen möttes för 1½ vecka sedan och då var det Väsby som avgick med segern i Hudiksvall. Sedan dess har man fortsatt sitt segertåg och ser ut att vara i bra form redan till seriepremiären. Hudiksvall har inte spelat sedan dess utan slipat på formen med träningar. Matchen senast var inte speciellt välspelad och en rätt jämn historia, där Hudiksvall dock var klart starkast i tredje, mycket tack vare många Väsbyutvisningar. Trots det var det Väsby som kunde avgöra i slutminuterna och vinna. Blir det revansch för Hudiksvall? Tips: 2-3

Huddinge-Hanviken

Två lag som antagligen kommer att nå allettan, så det är något av ett toppmöte emellan två östralag. Det är dessutom ett derby, så det brukar vara mycket känslor i dessa matcher. Lagen skulle ha mötts den 11/9 men då ställdes matchen in då Tyresö/Hanviken hade många sjuka. Båda lagen har blandat och gett under träningsmatcherna så jag tror att båda lagen gärna ser att de får ett formbesked i denna match. Jag tror på en jämn tillställning. Tips: 2-2

Nyköping-Segeltorp

Segeltorp var ett riktigt bottenlag förra säsongen medan Nyköping huserade en bit uppåt i tabellerna. Jag såg därför Nyköping som klara favoriter i jämförelse, men Nyköping har gått oväntat svagt i träningsmatcherna medan ”Torpet” gått oväntat starkt, dessutom har man fått förstärkning av Adam Rachidi och framför allt Henrik Rommel, vilket gör detta till en match som Segeltorp kanske går in till som knappa favoriter. Tips: 2-3

Dalen-Borås

Dalen har tappat några viktiga kuggar men har värvat intressant och har den stora och starka stommen kvar. Nu möter de ett Borås som mer eller mindre körde över tvåan förra säsongen och som är den kanske starkaste nykomlingen till södra ettan på många år. Jag tror på en fysisk tillställning, Borås smäller gärna på och Dalen har några spelare som kan spela rätt fult. Jag håller dock Dalen som favoriter. Tips 5-2

Mariestad-Forshaga

Match mellan två västlag, där Mariestad ses som en av favoriterna medan Forshaga tippas hamna längre ner. När lagen möttes för knappt tre veckor sedan avgick Mariestad med en uddamålsseger. Sedan dess har Mariestad har steppat upp mer och mer för varje träningsmatch, samtidigt som Forshaga tappat sitt starkast kort, Jonas Nyman. Det bör med andra ord bli en rätt komfortabel hemmaseger. Tips: 4-1

Lämna ett svar