Så slutar östra ettan – tvåan

Nästa lag ut i vårt tabelltips för Hockeyettan östra är Visby Roma som jag tippar som tvåa.

Visby/Roma

Placeringar förra säsongen

6:a i grundserien
1:a i Vårettan södra

Starka värvningar:

Justus Mikkonen, f KeuPa
Linus Lundström, f Östersund
Simon Hansson, f Nybro Vikings

Tunga tapp

Sebastian Walfridsson, b Nybro Vikings
Ville Heikkinen, f Sanok
Anton Johansson, f Troja-Ljungby

Talar för:

+ En av ettans jobbigaste bortamatcher. Inget lag ser fram emot att ta båten till öjn.
+ Är alltid ett jobbigt lag att möta. Och det brukar bli jobbigare och jobbigare ju längre säsongen lider.

Talar emot:

– Har tappat flera nyckelspelare. Jag tänker framförallt på Sebastian Walfridsson, Calle Wäng, Anton Johansson och finnarna Ville Heikkinen och Miro Lehtimäki.
– Floppade rejält i grundserien ifjol.

Betyg på lagdelar

Målvakter +++
Förra året var den tilltänkte förstemålvakten Anton Malmborg inget utropstecken. I stället var det Filip Lindblad som gick från klarhet till klarhet. Denna säsong bildar Filip Lindblad målvaktspar med 20-årige Oskar Leijon från Almtuna. Det känns som ett intressant målvaktspar.

Backar ++++
Calle Wäng och Sebastian Walfridsson ut och Marcus Lundberg och 20-årige Lucas Ramberg in. I övrigt får man behålla samma gubbar som ifjol. Saknar kanske den givne förstebacken, men i övrigt känns det som Visby har en bra backsida där ingen faller ur kulramen.

Forwards +++
Offensivt hade man en jobbig säsong ifjol med skador och man fick göra många nödlösningar. Fem av de sex bästa poänggörarna från ifjol har lämnat men Visby ser ändå intressanta ut. In har man hämtat Finländaren Justus Mikkonen som gjorde 33 poäng på 54 matcher i finska Mestis, gotlänningen Simon Hansson från Nybro Vikings, rutinerade Linus Lundström från Östersund samt en gäng unga lovande forwards.

Tränare ++++
Rutinerade Hans Särkijärvi går in på sin fjärde säsong som huvudtränare för Visby. ”Säcken” har en meritlista få kan mäta sig med.

Totalt 14+

Kommentar:

Visby gjorde en dålig grundserie ifjol och missade oväntat Allettan. Man studsade visserligen tillbaka i vårserien men trots det så är man nog inte riktigt nöjda med säsongen 21/22. Till denna säsong har sportchef Lundholm fått jobba hårt i rekryteringsarbetet då inte mindre än nio spelare har värvats in. Visby kommer sin vana trogen vara ett lag som är jobbigt att möta. Det jag kanske saknar i Visbys trupp är en riktig ersättare till Sebastian Walfridsson som lämnat öjn för spel i Nybro Vikings.

Tabellen som vi tippar den:

1.
2. Visby Roma
3. Huddinge
4. Tyresö Hanviken
5. Strömsbro
6. Nyköping
7. Enköping
8. Wings
9. Vallentuna
10. Segeltorp

Lämna ett svar