Så slutar östra ettan – trean

Att det kommer bli jämnt i den östra ettans topp står väldigt klart. Huddinge som vi tippar som trea i serien kan i allra högsta grad utmana om seriesegern i den östra grundserien.

Huddinge

Placeringar förra säsongen

5:a i grundserien
8:a i Allettan södra

Starka värvningar:

Oscar Walldén, mv Tyresö Hanviken
Oliver Lindgren, f Kiruna
Daniel Liiv, f Segeltorp

Tunga tapp

Kim Lennhammer, b Segeltorp
Rasmus Dahlberg-Karlsson, f slutar
Fabian Lundh, f klubb ej klar

Talar för:

+ Talangfabriken är tillbaka. Efter flera år med ett åldersstiget lag så tänker går Huddinge tillbaka till det man är bra på.
+ En stark stomme med Joakim Hälleström, Sebastian Frantz, Anton Kalte och Björn Jonason.

Talar emot:

– Flera trotjänare som försvinner i Rasmus Dahlberg-Karlsson, Robin Sjörén, Kim Lennhammer, Christoffer Odljung och Fabian Lundh.
– Hade en dålig trend ifjol.

Betyg på lagdelar

Målvakter ++++
Albin Andersson skrällde rejält ifjol och konkurrerade ut rutinerade Sebastian Andersson. Till denna säsong får Albin slåss med Oscar Walldén som ifjol gjorde en mycket fin säsong i Tyresö Hanviken. Ett av ettans mest spännande målvaktspar!

Backar +++
En helt okej backsida där Jonathan Tordhall, Alexis Binner, Filip Pilö och Jonathan Asplund känns som de säkraste korten. Kim Lennhammer kommer att saknas i powerplay. Kan Binner, Pilö eller Asplund ersätta?

Forwards +++
På forwardssidan har man tappat mycket rutin. Men man har även fått in ett gäng unga utvecklingsbara forwards i Anton Larsson, Adam Björklund och Alexander Nüth. Lägg därtill de något äldre Marcus Collin och Oliver Lindgren. Kvar från fjolårstruppen är nyckelkvartetten Anton Kalte, Björn Jonasson, Sebastian Frantz och Joakim Hälleström

Tränare +++
Peter Nylander fortsätter som huvudtränare i moderklubben. Fjolåret vill han nog helst glömma men jag tror att Peter kan få fart på talangfabriken till vinter.

Totalt 13+

Kommentar:

Huddinge föryngrar truppen rejält till den kommande säsongen. Huddinge kommer vara ett jobbigt lag att möta i vinter. En bland mellan väldigt skickliga spelare och hårt jobb. Det ska bli väldigt intressant att se vad tränarduon Nylander och Rosenberg kan få ut av årets lag.

Tabellen som vi tippar den:

1.
2.
3. Huddinge
4. Tyresö Hanviken
5. Strömsbro
6. Nyköping
7. Enköping
8. Wings
9. Vallentuna
10. Segeltorp

Lämna ett svar