Ojämna söderettan

Jag chattar med väldigt mycket folk i olika klubbar, och när jag idag chattade med en Tranåssupporter så undrade han vad jag tyckte om klassen på den södra ettan. Jag tänkte att det kanske kan vara intresse också för er andra vad jag skrev.

Till att börja med: Den södra ettans topp 4 känns ruggigt stark, bättre än någonsin i mina ögon. Nybros lagbygge ser om möjligt ännu starkare ut än förra säsongen, speciellt efter värvningen av Skladnichenko. Troja har med hjälp av fallskärmen från allsvenskan kunnat förlänga med många från sin allsvenska trupp, senast kryddad med en toppvärvning i Joakim Hilding. KHK startade sillyn urstarkt med Alexander Bergström och Filip Cruseman, och igår släppte man den illa dolda hemligheten att Philip Norberg ansluter. Förra årets succélag Kalmar har fått in ännu mer talang och kommer bli en allvarlig utmanare.

Men sen? Visst Krifs lagbygge ser väldigt intressant ut, Hultberg, Cederlund, Koskinen och Jidenius är alla värvningar som kommer stärka laget. Men det man måste komma ihåg är var de kommer ifrån. De har två urusla säsonger i ryggen, med lagbyggen som också dom såg spännande ut. Om det beror på tränaren eller något annat låter jag vara osagt, men laget har i alla fall sett starkare ut på papperet än det man levererat på isen. Blir det samma denna säsong?

Samtidigt så kanske de ändå får ses som favoriter att ta sista allettanplatsen efter de fyra stora. För Vimmerbys lagbygge ser inte alls lika slagkraftigt ut, och dessutom med en oprövad tränare. Halmstad har det varit rörigt i värre och man har dessutom tappat flera av sina bästa spelare, medan ersättarna är oprövade till stor del. Mörrum har några vassa spetsar, men efter dessa ser laget oerhört tunt ut. Detsamma kan, delvis i alla fall, sägas om Borås och Tyringe.

Sammantaget så kan vi i mina ögon se på den ojämnaste södra ettan på jag vet inte när. En tvådelad serie med topplag som med få undantag slår lagen längre ner och lämnar övriga lag en bra bit bakom.

Lämna ett svar