Drama när vårettan norra avgjordes

Snacka om drama när den norra vårettan avgjordes! Sex lag var inblandade i streckstriderna, allt ifrån trean Wings till åttan Örnsköldsvik slogs om att försöka hamna på rätt sida strecken.

Två matcher var särskilt intressanta när man skulle följa avgörandet. Dels var det matchen Örnsköldsvik-Wings, där Wings behövde vinna för att säkra sin playinplats, medan Örnsköldsvik hade en bra chans att slippa negativt kvalspel om man vann. Dels var det matchen jag valde att följa, och det med rätta kom det att visa sig, nämligen Sundsvall-Vallentuna. Vallentuna behövde ta två poäng mer än Wings för att nå playinspel, något som också Sundsvall hade chansen till, men då behövde man ta in tre poäng på Wings. Sundsvall hade ytterligare anledning till att sukta efter poäng, för det var tre lag som kunde passeras Sundsvall om de förlorade.

Det kom att utveckla sig till ett riktigt drama. Wings och Örnsköldsvik turades om att ha ledningen i deras match, vilket gjorde att Ö-vik ibland befann sig över strecket, ibland under. Samma gällde Wings, ett tag låg de bekvämt på playinplats då de ledde med 1-3, men till slut fick de ändå se si besegrade med 5-4. Det öppnade upp för både Sundsvall och Vallentuna att gå om, och länge såg det faktiskt ut som att Vallentuna skulle vinna och därmed säkra playinplatsen. Men med 41 sekunder kvar kvitterade Sundsvall och i det läget behövde Vallentuna vinna i sudden för att ändå få fortsätta spela slutspel. Och visst skapade de jättechanser i sudden, och visst tog de ledningen i straffläggningen, men till slut så kunde ändå Simon Sjöberg slå in den avgörande straffen och därmed räddade Sundsvall playinplatsen åt Wings. För deras två pinnar räckte inte, de missar slutspel med en poäng. Å andra sidan räckte poängen för att slippa kval neråt. För Örnsköldsvik räckte dock inte den heroiska vinsten mot Wings, för inte bara Sundsvall tog poäng nog för att hålla dem bakom sig, dessutom skrällde nämligen Enköping mot serietvåan Teg och knep därmed sjätteplatsen och säkrat spel i ettan också nästa säsong. Köping vann mot seriesegrande Lindlöven, men tyvärr för deras del först efter straffar, och den missade poängen förpassar dom till kvalet neråt. Snacka om drama!

Stort tack till Oliver Åström och Kalix för lån av bild!

Lämna ett svar