Betyg på de sena toppvärvningarna!

Nu har det gått ett tag sedan jag presenterade min lista över alla de värvningar som kom till hockeyettan i slutspurten av transferfönstret. Då listade jag de 10 värvningar jag tyckte var allra vassast och dessutom en joker. Men hur har det gått för dom? Var de så lyckade som man kunde tro eller var det felinvesteringar. Idag så ger jag betyg på de elva värvningarna i den ordningen jag rankade dem i!

1. Markus Persson, f från Orsa till Mariestad

Betyg på värvningen: +++++

Det kan inte bli annat än full pott (5+) på Bois sportchefs (Calle Johansson) värvning av hockeyettans stora poängkung de senaste åren, Markus ”Pajen” Persson. Trots att han spelat i hockeytvåan denna säsong så har det inte märkts några anpassningsproblem. På sina sex matcher i klubben har han noterats för 10 poäng, och sedan ”Pajens” intåg i klubben så har Mariestads målsnitt framåt ökat från 2,5 mål per match till 4. Poängsnittet med Markus ligger på 2,5 poäng per match, utan honom 1,33. Det är verkligen signifikanta ökningar och Markus är en stor del av det.

2. Gustav Berglund, b från Mora till Karlskrona

Betyg på värvningen: +++

Inledde helt ok sina tre första matcher i KHK-dressen, med ett assist och +1 i +/–statistiken. Skadade sig dock sedan och har inte spelat de senaste tre matcherna.

3. Christian Hägg, f från Comet Halden till Östersund

Betyg på värvningen: ++++

En attityd- och poängspelare i ett som verkligen gjort avtryck direkt i Östersund. Med 11 poäng på 10 matcher har han varit med och bidragit till att laget har höjt sitt poängsnitt från 1,92 poäng per match till 2,5 poäng per match. En riktigt lyckad värvning!

4. Filip Bratt, b från AIK till Väsby

Betyg på värvningen: ++

Har bara hunnit med att göra tre matcher för Väsby och har då noterats för ett assist. Det är väl inget att skämmas för, men minus två i +/- är lite för svagt för att man ska vara helt nöjd med honom.

5. Fredrik Lindgren, b från inget lag till Boden

Betyg på värvningen: Inget betyg

Har inte spelat än.

6. Sebastian Höglund, f från Almtuna till Väsby

Betyg på värvningen: Inget betyg

Värvades skadad och är ännu inte spelklar och kan därför inte få något betyg.

7. Jonathan Ström, c från Skövde till Forshaga

Betyg på värvningen: ++

I ständigt underpresterande Skövde IK snittade Ström 0,36 poäng per match, när han nu anslutit till Forshaga har han nästan dubblat det till 0,67 (6 matcher, 4 poäng). Men laget har inte fått det att stämma på slutet och att ha -6 i +/- är riktigt illa. Normalt ska Ström vara en stabil tvåvägscenter, men det kanske tar tid att hitta rätt.

8. Viktor Lindgren, f från inget lag till Boden

Betyg på värvningen: Inget betyg

Har inte spelat än.

9. Theodor Johnsson, b från Växjö J20 till Karlskrona

Betyg på värvningen: Inget betyg

Har inte spelat än.

10. Henrik Warman, b från Hallsberg till Kumla

Betyg på värvningen: ++

Det är inte lätt att komma in och göra skillnad när man ansluter till ett bottenlag. Är omgivningen för svag så spelar det egentligen inte någon roll hur bra du är, laget kommer inte vinna i alla fall. Men Warman har med sina två assist på fem matcher ändå bidragit en del och han har fått stort förtroende. Men -5 i +/- gör att jag nöjer mig med en tvåa i betyg.

Jokern: Oskar Jaskievicz, b från Zagleibe Sosnowiec

Betyg på värvningen: +++

Har fått förtroende direkt med mycket speltid och har gjort det bra. En rörlig back med rätt bra spelsinne av det jag sett. Dock utan att ha noterats en enda gång i poängprotokollet, nästan lite märkligt med tanke på speltid, spelsinne och det fina handledsskottet. Men laget har lyft sig sedan Oskar anslöt, och har fem segrar på de sex matcher han varit med. Det ger ett poängsnitt för laget på 2,33, ett klart lyft mot de 1,63 de hade innan Oskar anslöt. Så jokern har blivit något av en flipp.

Lämna ett svar