Häftiga matcher ikväll och Mariestad på g

Ikväll är det verkligen häftiga matcher i allettan södra. Eller vad sägs om följande:

Skövde-Mariestad

Slaget om Skaraborg! Senast lagen möttes så var det ett riktigt fältslag med slagsmålsungar mellan var och varannan avblåsning. Det var kamp om varenda millimeter ute på isen, där det smällde så det sjöng i sargerna efter tacklingar. Efter matchen så utbröt fullt slagsmål med matchstraff som följd. Det var också en ovanligt jämn match, normalt så brukar Mariestad avgå som en ganska klar segrare. Men denna match slutade med en knapp 2-1-seger för hemmalaget Mariestad och det är inte omöjligt att det blir jämnt också ikväll. Skövde har lyft spelet på slutet och är i starkt poängbehov så de kommer att göra allt för att få revansch. Det borgar för ett nytt riktigt häftigt derby.

Foto: Anna Engström, Mariestad Bois

Karlskrona-Nybro

Det är inget derby, men det är ett toppmöte mellan serietrean Karlskrona och serieledande Nybro. Karlskrona har inlett allettan bra även om det blev förlust senast lite överraskande mot ett Dalen som spelade på bara tre femmor. Nybros inledning av allettan är ännu vassare. Med undantag av en förlust mot Tyresö/Hanviken så ståtar man med idel trepoängare. Så nog är Nybro rätt klara favoriter ändå, och med seger i denna match har man tagit ett fast grepp om förstaplatsen. Men förlorar man så kan det vara ett tecken på att man förlorat lite momentum och då kan absolut Karlskrona (med flera) lag utmana om seriesegern.

Kalmar-Vimmerby

Seriesegrarna i södra grundserien Kalmar mot serietvåan Vimmerby. Med tanke på hur högt ansedd den södra ettan är borde detta vara ett toppmöte, men nu är det nästan ett krismöte. För det är åttan mot nian i allettantabellen och de har ett streck mellan sig som betyder missat slutspel. Det är med andra ord en väldigt viktig kamp ikväll!

Huddinge-Väsby

Stockholmsderby mellan två riktiga rivaler. Väsby har imponerat så här långt och ligger tvåa, medan Huddinge ligger på en sjätteplats. Detta är en match där jag tror hornen växer fram hos båda lagens spelare, denna match vill man verkligen inte förlora. Spelarna känner varandra väldigt väl och jag kan tänka mig psykningar man får utstå om man förlorar. Det borgar för en riktigt tuff och tight match.

Tyresö/Hanviken-Dalen

Två lag som överraskat positivt, där Dalen kanske är den allra största överraskningen på sin fjärdeplats. Jag säg deras möte med Karlskrona och där imponerade dom stort och vann klart rättvist matchen. Laget har hittat tillbaka till sina sylvassa omställningar och det är något som Tyresö/Hanviken måste se upp med. De spelar också riktigt tufft, något som jag i och för sig tror att T/H kan stå upp bra emot. Dalen får ses som favoriter, men hemmalaget har skrällt tidigare, till exempel mot Nybro, så osvuret är bäst. Att det kommer bli en jämn tillställning är jag dock övertygad om.

***

Mariestad är på g. Jag har varit kritisk till dom tidigare, framför allt i min podd (Går att lyssna på på denna länk: Holmgång), men sedan dess har de verkligen steppat upp. Man har nu tre raka segrar, mot Kalmar*2 och mot Hanviken, men framför allt har man lyft sig spelmässigt. Det ser enormt mycket mer stabilt ut defensivt och även offensiven börjar hitta mer och mer rätt. Där finns dock betydligt mer att hämta, men försvarsmässigt är man redan uppe på klassen man höll i playoffspelet förra säsongen då man slog ut såväl Dalen som Boden.

Stort tack till Anna Engström för lån av foto!

Lämna ett svar