Tveksam form hos några av favoriterna

Allettorna har inletts med några minst sagt överraskande resultat då några av de stora favoriterna överraskande fallit.

Den norra ettans seriesegrare Boden inledde med två förluster mot Kalix och Kiruna AIF innan man igår kunde plocka sin första seger mot Forshaga. Tvåan i norra ettan, Östersund, har också inlett allettanspelet tveksamt med två raka förluster mot Forshaga och Borlänge.

I den östra ettan så körde Hudiksvall över serien med endast sex tappade poäng på hela grundserien och man framstod som hela ettans stora favorit. Men i allettans inledning har man inte alls fått till det utan ståtar med två raka förluster (mot Surahammar och Strömsbro) och återfinns numer allra längst ner i tabellen.

Den västra ettans vinnare, Mariestad, har också inlett svagt. Två raka förluster mot Dalen och Nybro följdes av första segern igår mot Huddinge.

Kalmar, som vann den södra ettan, förlorade överraskande mot Tyresö/Hanviken innan man senast vann mot Skövde.

Hur kan det komma sig att många av favoriterna, bland annat alla seriesegrare, inleder så svagt? Det är en omöjlig fråga att svara på, men det vi kan konstatera är att det borgar för extra spänning i allettanracet. Det vi inte kan konstatera är att det har med serietillhörighet att göra. För medan västra seriesegrarna Mariestad inlett trögt, så har tvåan och trean Surahammar och Borlänge inlett strålande och de båda lagen leder den norra allettan efter två raka segrar. Och medan Östra ettan Hudiksvall start lämnar en hel del i övrigt att önska så har trean Väsby och femma Huddinge inlett starkt i den södra allettan och ligger tvåa och trea.

Kan vi då döma ut Hudiksvall, Boden, Östersund och Mariestad? Nej det är alldeles för tidigt, på samma sätt som det är för tidigt att tro att Surahammar, Borlänge, Väsby och Huddinge är lag för toppen när det summeras. Några av lagen kan mycket väl floppa eller flippa, men vilket går inte att säga med så få matcher spelade. Vi får helt enkelt vänta och se, men visst kittlar ovissheten?

Lämna ett svar