Lagens bästa värvningar inför allettan södra

Idag tänkte jag ge mig på att försöka leka sportchef för allettangängen. Med tanken att inget lag är så bra att det inte kan bli bättre, så satte jag mig och botaniserade bland lagen i vårettan för att se vad det kan tänkas finnas för bra spelare där som skulle kunna stärka upp de olika allettanlagen. Så här tycker jag att de södra lagen borde värva för att sätta pricken över i:t och därmed förbättra sina chanser på en lång säsong. För att göra det lite krångligare så måste förstärkningarna komma från den egna grundserien.

Skövde

Hade jag varit Skövdes sportchef så hade jag haft en del att fundera kring. På målvaktssidan har ännu inte Robin Wallin kommit till spel vilket gjort målvaktssidan oväntat tunn. Fast å andra sidan har juniormålisen Fritz Abrahamsson verkligen visat framfötterna när han fått chansen, faktum är att hans stats är bland de bättre i hela ettan, även om det visserligen handlar om ett fåtal matcher som han stått i (3 eller 4) vilket gör att statistiken kan vara lite missvisande. Men nej, målvaktssidan känns ändå bra. Forwardssidan har en bra bredd med många skridskostarka forwards. Man har också en riktig sniper i Anton Blomberg och Kristoffer Söder har också börjat producera. Den känns också rätt bra, även om man kanske kunnat önska någon sniper till. Nej jag hade nog ändå valt att förstärka backsidan, där man är väldigt beroende av Adam Thilander och Joel Werner. En spelskicklig back till som ändå kan spela rejält vore guld att få in. En spelare som skulle lyfta laget är David Berg, Lindlöven, en spelare som både kan spela med puck och utan och med fin rutin från allsvenskan.

Mariestad

Mariestad har några tunga långtidsskador i forwardsen Joonas Alanne och Tavi Vartiainen samt backen Ludvig Collberg. Backsidan har dock ändå sett stabil och bra ut hela hösten, men på forwardssidan skulle det inte sitta fel med en riktig målskytt, gärna en rivig med lite fart. I Lindlövens Maksim Semjonov så finns precis dom egenskaperna. Sedan har väl han, precis som hela laget, gått oväntat trögt under hösten, men nog finns det en hög kapacitet som tränare Appelgren säkert kan få ut.

Huddinge

I Huddinge så finns det ett gäng rutinerade spelare i alla lagdelar och det är också dessa man lutar sig emot. Man har också en grym bredd i laget, med tre målvakter, nio backar och hela 20 forwards. Så först s¨å var min spontana tanke att detta kan man inte enkelt bättra. Men tittar man på spetsen offensivt så är den relativt känslig. Björn Jonasson är 34 år och med stigande ålder stegras skadekänsligheten. Ragnar Dahlberg har bara gjort tre matcher på grund av skada och Joakim, Hälleström har också en skadehistorik. Därför skulle jag ändå välja att försöka hitta en spets framåt för att säkra upp. Daniel Andersson från Enköping har i många år varit en stabil poänggörare som säkert skulle kunna leverera också i Huddingedressen.

Väsby

Väsby har redan en ruggigt bra bredd och spets i laget med massor med rutin. Men idag släppte man sin under grundserien statistiskt starkaste målvakt, Isak Johansson, och där måste man ha in en ersättare. Ute på ön sitter en viss Anton Malmborg och får dela spade med Filip Lindblad, en kamp där Lindblad lyckats bäst. Kanske det vore möjligt att övertala Visby om att släppa Malmborg för ett vettigt pris? Då skulle Väsby stå med ett riktigt starkt par till allettan drar igång.

Tyresö/Hanviken

Har egentligen tre fungerande lagdelar, men är lite väl beroende av att förstakedjan producerar. Därför så skulle jag plocka in en sniper, gärna med lite tyngd, som kan gå i tung trafik. Varför inte plocka in Miro Lehtimäki från Visby? Med elva mål under grundserien och det stora plusset att han har en hel del rutin från spel på hög nivå så skulle han absolut kunna bli ett riktigt lyft för T/H.

Dalen

I Dalen är det lätt att se vad som saknas, spelskickliga backar. Man tappade såväl Christoffer Persson, Johan Malmborg och Jakob Stridsberg inför säsongen och ersättarna har inte varit ens nära att kunna ersätta dessa. Det gör att laget blir fastcheckat på ett helt annat sätt än tidigare och att man inte alls får samma fart i uppspelsfasen då passen inte kommer från backarna. Därför skulle en back som Joseph Berger, (Krif) vara en perfekt förstärkning. Den unge backen har ett stort spel i sig och har varit ett stort utropstecken i Krif.

Nybro

Också i Nybro är det enkelt att se vaf som saknas, speciellt så länge Janne Väyrynen är skadad. Laget har haft väldigt svårt för att göra mål, och därför är det just att hitta en målskytt med målgaranti som jag skulle prioritera. Och där finns det knappast någon starkare än Mörrums John Henrion. Nybro är också den klubb i hockeyettan som antagligen skulle ha störst möjlighet att kunna köpa loss honom.

Karlskrona

För Karlskronas del är det ett svårt val, det är svårt att peka ut någon enskild detalj som skulle behöva ett ordentligt lyft. Men backsidan är ändå rätt tunn med bara sex seniorbackar och nyligen släppte man också Adam Bäckehag. Därför skulle jag sätta in stöten där. Jag tycker man har tillräckligt med offensivt spelskickliga backar så skulle jag ta in en rejält spelande back som ändå kan spela puck. Varför inte Krifs Tim Bothén?

Vimmerby

Vimmerby har en bra bredd på målvakts- och backsidan, men bara 12 forwards. Därför är det på forwardssidan jag letar nyförvärv, och då gärna en rutinerad spelare med lite tyngd. Även här är det Krif som blir måltavla för värvningen då de har den väldige Sebastian Magnusson i laget. 33-åringen är en spelare som älskar att stå framför kassen och är på så sätt väldigt nyttig att ha i ett lag, att han dessutom är en skicklig spelare skadar inte heller.

Kalmar

Har två duktiga målvakter och en riktigt bra bredd på forwardssidan. Möjligen saknas det lite spests på forwardssidan, och ett vasst kort här skulle kunna vara ett alternativ. Backsidan är dock tunn och skadekänslig, därför skulle jag istället välja att bredda den, och då man har gott om backar med offensiva kvaliteter så skulle jag ta en mer defensiv back men ändå en back som är trygg med puck. Då hittar jag ett lämpligt namn i Halmstad där Jakob Stöffling är ett namn som definitivt skulle stärka laget.

Lämna ett svar