Lagens bästa värvningar inför allettan norra

Nu är grundserierna färdigspelade och därmed så vässas konkurrensen ett snäpp för alla lag som nu ska spela i allettorna. Det gör att många av lagen försöker spänna musklerna lite extra i form utav att plocka in en och annan förstärkning, I detta inlägg så tänkte jag ta på mig rollen som sportchef i lagen som ska spela i den norra allettan, och plocka russinen som passar mitt lag ifrån de lag som får spela i vårettan. Och för att göra det extra klurigt så får jag bara välja spelare från den egna grundserien.

Surahammar

Surahammar var det stora skrällaget i hela ettan då man kom tvåa i den västra ettan. Men det innebär inte att man inte behöver förstärka. Det räcker med att titta i rostern så ser man att det framför allt saknas spelare på forwardssidan. Jag skulle välja att plocka in Tobias Sjökvist, Linden. En spelare som skulle kunna ge Surahammar många kvaliteter:
1) Han är en stark poänggörare och skulle ge dom ett hot till utöver förstakedjan.
2) Han har rutin från spel i allettan, något man till stor del saknar.
3) Han är en spelare som både kan spela ytter och center vilket ger bra flexibilitet, och han är dessutom en bra tvåvägsspelare.

Borlänge

Borlänge saknar bredd både på backsidan och forwardssidan och har fått förlita sig på lån i stor utsträckning. Man har bara sex seniorbackar och åtta seniorforwards och det förstår alla att det inte kommer hålla när det blir tätt med matcher och dessutom tuffare diton i en alletta. Laget har gjort en massa mål trots detta vilket gör att jag inte ser något stort behov av att plocka in offensiv kraft. Dock så skulle jag välja att bredda forwardssidan, den är tunnast helt enkelt. Men då det inte behövs offensivkraft utan mer en som kan bidra med hårt jobb fylla en sådan roll så faller mitt val på Kumlas Carl Berglund. Den rutinerade grovjobbaren har gjort ett stort jobb i Karlskoga i många år och skulle kunna bli en nyttig lagpappa och slitvarg.

Forshaga

Forshaga har gjort det kanonbra i grundserien med tanke på att alla stjärnor lämnade inför säsongen. Nu är man ett kollektiv som jobbar stenhårt och som bygger på att alla chippar in och gör sin del. Man har också en bra bredd i alla lagdelar. Men nu blir konkurrensen tuffare och då måste man ha spelare med spetskompetens som kan göra skillnad. Defensivt har man det i viss mål i Viktor Berglind och Jesper Nordin, därför så är det offensivt jag skulle leta spets till. Daniel Lindberg (Kumla) är en stark poänggörare som jag tror skulle kunna ge laget spets framåt.

Hudiksvall

Hudiksvall har gjort en kanonhöst och har redan en stark trupp med både spets och bredd. Därför är det inte helt enkelt att välja vad man ska förstärka med. Men i Visbys Anton Johansson har man en ung kille med hög potential att kunna göra skillnad också i ett lag av Hudiksvalls klass. Han har rutin från såväl juniorlandslaget och två säsonger i allsvenskan, just den typen av spelare som Hudik söker.

Strömsbro

Ni känner alla till Strömsbrodevisen ”Anfall är bästa försvar!”. Det vimlar av offensiv kvalitet i Strömsbros laguppställning, men bakåt är det desto tunnare. Min första tanke att det måste in en stor, stark och stabil defensivback tänker jag dock trycka undan. Jag skulle faktiskt snarare plocka in en riktigt stark målvakt som kan ge trygghet bakåt. Visbys Filip Lindblad vore guld att få in i laget, en sista utpost som kan vinna matcher på egen hand.

Boden

Det finns mycket kvalitet i Bodens trupp. Man har två bra målvakter, man har en stark backlinje med bra ålder och forwardssidan har både bredd och djup. Men då jag vet hur mycket en alletta sliter och hur snabbt en trupp kan tunnas ut efter tätt matchande så ser ändå backsidan något tunn ut med bara sju namn. Och varför då inte plocka tillbaka en spelare som man redan haft i laget? Markus Magnusson har gjort en kanonhöst i Kiruna IF med nästan en poäng per match och bra plus/minus.

Östersund

Östersunds grundserie slutade med en tippad allettanplats till slut, även om resan dit inte var så där jätteimponerande. Tittar man på namnen i truppen så borde resan varit enklare. För det vimlar av klasspelare i laget och det är egentligen svårt att se så många svagheter. Det finns dock ett par och den jag tänkte åtgärda om jag fick bestämma är målvaktssidan. Isak Mantler är en riktigt bra målvakt, men vad händer om han blir skadad? Då står man där med en oerfaren 19-åring som inte visat framfötterna direkt vid de två matcher han fått stå. Därför behövs en riktigt stabil backup. Ludvig Christoffersson har under ett par säsonger visat att han håller bra klass i Kiruna IF-kassen och vore ett bra komplement.

Kalix

Trots att Kalix gjorde en riktigt bra grundserie så var den en sak som fallerade: Målvaktsspelet. Kalix hade höga förväntningar på Marcus Johansson men han har inte alls levererat som förväntat. Anton Hjalmarsson har varit helt ok, men inte riktigt den där top notch-målvakten som krävs i en alletta om man vill nå högt. Därför är Vännäs Rasmus Eriksson mitt trumfkort jag slänger in lagom till allettanstarten för Kalix. Rasmus har gjort det ruggigt bra i ett väldigt svagt Vännäs, förra säsongen låg räddningsprocenten på över 93 i ett något starkare lag, i år ändå på nästan 91 i ett lag som förlorat stort många matcher. Med ett bättre försvar framför sig så kan han bli en riktig matchvinnare för Kalix.

Piteå

Målvaktssidan ser bra ut, forwardssidan håller också om bara rutinerade Isaksson och Högberg tänder till. Jag skulle istället lägga krutet på backsidan som bara har fem seniornamn under kontrakt. I Tegs Martin Liljekvist finns det många kvaliteter, han har både storlek och huvud, han kan både spela fysiskt och spela puck. En rightback som är bra i båda ändar av isen med andra ord, och ett perfekt komplement till de backar man har nu.

Kiruna AIF

Kiruna AIF gjorde en bragdhöst och spelar allettan till hösten, Det är första gången för klubben och därmed saknas det rutin av spel på nivån i truppen. Därmed så är valet givet att jag skulle värva en rutinerad spelare med bra erfarenhet. Det skulle också vara bra om denne spelare kunde göra mycket poäng, för det finns inte i överflöd i truppen. En spelare som passar bra in på den beskrivningen är Sebastian Manberg (Teg). En stark spelare som kan gå i bräschen för de andra och visa väg.

Lämna ett svar