Betygen på lagens grundserie – Östra

Grundserierna är färdigspelade och som vanligt så har en del lag gått som förväntat, men det finns också ett gäng som både överpresterat och såna som underpresterat. Därför är det läge att sätta betyg på lagens prestationer under grundserien, sist ut är betygen på den östra ettan.

Betygsskala:
1 Kraftigt under förväntan
2 Under förväntan
3 Efter förväntan
4 Över förväntan
5 Kraftigt över förväntan

1. Hudiksvall 48 poäng 81-31 i målskillnad

Betyg 4

Visst hade jag höga förväntningar på Hudiksvall, men att de skulle dominera på detta sätt! Att bara tappa sex poäng på en hel grundserie, och därtill släppa in minst mål av alla hockeyettanlag samtidigt som man gör näst flest framåt, det överträffar även mina högt ställda förväntningar. Har varit grymt stabila och Hudiksvall är i mina ögon hockeyettans just nu bästa lag.

2. Tyresö/Hanviken 37 poäng 61-41 i målskillnad

Betyg 5

Visst trodde jag att de skulle utmana om en allettanplats, jag tippade dom som sexa. Men Hanviken överraskade stort och kom till slut på en finfin andraplats, dessutom med en bra marginal ner. Därmed så spelar man nu sin andra alletta i rad, denna gång i den södra. Det ska bli spännande att se hur de hävdar sig där. Jag tror att många söderlag kommer att underskatta dom och det ska man absolut inte göra!

3. Väsby 34 poäng 67-43 i målskillnad

Betyg 2

Med ett helt koppel stjärnspelare och idel allsvenska spelare i truppen så hade jag högre förväntningar på Väsby än det man nu visade upp under grundserien. Det har sett lite ointresserat ut, som om den östra grundserien varit lite under deras värdighet. Men nu väntar spel i den södra allettan, tänder stjärnorna till då? Det vill till om man ska kunna utmana om övre halvan.

4. Strömsbro 34 poäng 63-54 i målskillnad

Betyg 4

Visst, jag tippade dom till allettan, men det var jag tämligen ensam om, och att de skulle nå dit med sju poängs marginal är över min förväntan. Offensivt är man alltid bra, men på slutet så har man också fått ordning på defensiven, sista fyra matcherna släppte man in två mål som mest. Det spåret måste man fortsätta spinna på, annars kommer det bli en tuff norra alletta.

5. Huddinge 32 poäng 67-43 i målskillnad

Betyg 2

Visst dom gick till allettan, men det har inte sett alls lika stabilt ut som det brukar göra. Och faktum är att femteplatsen i grundserien är den sämsta laget nått någonsin sedan allettor infördes. Frågan är om laget kan lyfta sig till en alletta?

6. Visby 27 poäng 53-47 i målskillnad

Betyg 1

För första gången sedan Visby gick upp i ettan säsongen 07/08 så missar laget allettan. Man var aldrig nära ens. Laget var för tunt med bara en kedja som levererade (Johansson-Heikkinen-Lehtimäki) och nådde inte alls upp i förväntad kapacitet.

7. Wings 20 poäng 49-69 i målskillnad

Betyg 3

Inledde grundserien starkt och var med och kämpade om en alletta. Men defensiven räckte inte till i långa loppet och till slut var man 12 poäng från allettanplatsen. Ungefär som jag förväntat mig med andra ord.

8. Vallentuna 16 poäng 43-74 i målskillnad

Betyg 3

Att backsidan såg tunn ut med bara Jim Jakobs som enda starka kort såg man på förhand. Offensivt var det dock något svagare än förväntat, men åttondeplatsen var som jag tippat.

9. Enköping 15 poäng 38-63 i målskillnad

Betyg 1

Förra säsongen blev det allettanspel för Enköping, och även om jag inte trodde de skulle kunna upprepa det så trodde jag i alla fall att de skulle kunna vara med och utmana om en. Men med bara 15 poäng inspelade så kan säsongen inte ses som annat än ett fiasko.

10. Segeltorp 7 poäng 38-95 i målskillnad

Betyg 2

För svagt lag för att tippas annat än som sista lag inför grundserien, men att bara ta sju poäng kan ändå inte ses som godkänt. Speciellt inte med tanke på den usla målskillnaden…

Lämna ett svar