Bäddat för mer drama

Jag beklagade mig lite över att jag tyckte den södra ettan bjöd på lite för lite kamp och att det inte alls såg lite tätt ut runt strecket som jag förväntat mig. Men tack vare en oerhört intressant omgång denna afton så ser det helt plötsligt betydligt mer spännande ut. För dagens resultat gjorde att det nu helt plötsligt är fem lag inom tre poäng som därmed alla har en realistisk chans att knipa den sista allettanplatsen.

För den tidigare femman Dalen gjorde en ytterst blek figur när man föll med klara 4-1 mot Halmstad. Som extra ris på ryggen för Dalen så klev dessutom otroligt viktiga Martin Thörnberg av. Därmed ramlade Dalen ner till sjätteplatsen med Halmstad bara en poäng bakom.

Ny femma är istället Mörrum, och detta trots att man tappade poäng mot bottenlaget Hanhals. Vinsten kom nämligen först i sudden death. Men två poäng innebär att man numer är en poäng före Dalen.

Tranås väcktes från dom döda och uträknades skara genom att skrällartat spräcka Karlskronas fem matcher långa segersvit. Trots att de saknade flera viktiga pjäser, bland annat Petter Eklöf, så kunde man vinna med hela 4-1. Nu ligger Tranås fortfarande näst sist, men bara tre poäng bakom Mörrum.

Krif tog dock den kanske största skalpen. Man låg under med 0-2 efter den första perioden men vände och vann mot serieledarna Kalmar med 3-2. Därmed är man nu blott en poäng bakom Mörrum på sin sjundeplats.

Det enda resultatet som skingrade dimmorna något var Nybros 3-5-seger mot Vimmerby. Därmed kan Nybro börja scouta allettanmotståndare.

Den jämna streckstiden efter kvällens omgång.

Lämna ett svar