Poängkungarna så här långt

En tredjedel av grundserien är avklarad för de flesta lagen och det kan vara dags att frångå laggranskningarna för en dag och kika på de individuella prestationerna som omväxlings skull. Så idag tänkte jag ta och kika på poängligan för hockeyettan så här långt. Och det är några riktigt överraskande pjäser i toppen, men visst finns här väntade namn också. Så här ser poängligan ut just nu:

1. Arvid Degerstedt, Borlänge 9+5=14 poäng
Markus ”Pajen”Persson har fått sin arvtagare! Den gamle Vita Hästen-skyttekungen Patrik Degerstedts son har tidigare fört en anonym tillvaro som utfyllnadsspelare i pappas gamla klubb har verkligen blommat ut i ettan. Förra säsongen gjorde han 11 poäng på 52 matcher, denna säsong har han redan gjort 14 på sex matcher! Han har inte bara gjort flest poäng, han är också ettans främste målskytt. Får hur mycket istid som helst och gör verkligen det bästa av det.

2. Samuel Eriksson, Kalix 5+8=13 poäng
Visst hade Samuel en poängstark säsong i Sundsvall förra säsongen med 33 poäng. Men att han skulle mer än dubblera sitt poängsnitt när han nu bytte till Kalix är ändå en otrolig förbättring. Men Samuel har varit riktigt bra och är en starkt bidragande orsak till att Kalix nu leder den norra ettan.

3. Martin Janohls, Borlänge 3+9=12 poäng
Det var Martin som var tänkt att ersätta ”Pajen”, och Martin har verkligen gjort det bra, även om han överträffas av Degerstedt. Den rutinerade 30-åringen har mestadels spelat i allscenskan med bra produktion, men också i SHL levererade han. Det är med andra ord ingen överraskning att han återfinns i toppen av poängligan. Är också kedjekompis med Degerstedt, så de hjälper varandra bra.

4. Stefan Söder, Strömsbro 5+6=11 poäng
Att Stefan Söder levererar poäng är lika säkert som att det regnar på midsommar, det är så det är bara. Strömsbro ligger på en fin tredjeplats och Söder är delaktig i över 40% av poängen framåt, det säger mycket om hans betydelse. Mest poäng av alla i östra ettan.

5. Martin Thörnberg, Dalen 4+7=11 poäng
Dalen inledde seriespelet trögt, men i och med inlåningen av Jakob Stridsberg så har segrarna kommit. Men om Stridsberg är nyckelbacken så är Martin Thörnberg nyckelforwarden. Laget har gjort 14 mål, Thörnberg har poäng i 11 av dom. You do the math! Har gjort flest poäng av alla i den södra ettan.

6. Viktor Ehn, Strömsbro 4+7
Center mellan Stefan Söder och Joakim Axman, en rutinerad och oerhört kompetent kedja som är dom som ska gå i spetsen för Strömsbro och så här långt har de verkligen gjort det. Ehn är precis som de andra två en spelare med poänggaranti.

7. Anton Widmark, Lindlöven 3+8=11 poäng
Lindlöven är ettans näst målgladaste lag, Anton Widmark bidrar starkt till det. 21-åringen har fått ett riktigt lyft från förra säsongen då han snittade strax över en halv poäng per match, nu leder han Lindlövens förstakedja på ett utmärkt sätt.

8. Johan Pettersson, Kalix 4+6
Som vanligt heter ligans poängstarkaste back Johan Pettersson. Men 1,67 poäng per match är en ovanligt bra start också för den rutinerade 32-åringen. Men så har Kalix gått väldigt bra också…

9. Emil Lindblom, Kalix 3+7=10 poäng
Slog följe Samuel Eriksson och spelar nu i samma kedja som succémannen och Ace Cowans. Den kedjan tillsammans med Johan Pettersson har utgjort en minst sagt svårstoppad enhet. Emil går mot sin poängstarkaste säsong så här långt, förra säsongen gjorde han 23 poäng på 32 matcher, hans så långt poängstarkaste.

10. Björn Jonasson, Huddinge 2+8=10 poäng
Still going strong, 33-åringen frångår inte sin vana med att göra mycket poäng. Huddinge må gå kräftgång, men det kan man verkligen inte skylla på vinnarskallen Jonasson.

Lämna ett svar