Lista: Tapp, värvningar och förlängningar 11

Så var det dags för lördagsgodis i form av sillyhändelser igen. Några har grävt djupt ner i gottepåsen (plånboken) för att hitta det allra göttigaste, medan andra fått se riktiga godbitar försvinna. Dessa karameller är dock de bästa och värsta!

Alla händelser har skett mellan den 17/7 och 23/7.

De 5 tyngsta tappen

Andreas Söderberg, b från Hudiksvall till Almtuna
Med tunga meriter från både SHL och allsvenskan så var det föga överraskande att Andreas Söderberg gjorde stor succé i Hudiksvall. Rörlig och spelskicklig men också stark och bra i man-man-spelet. Det är med andra ord ett riktigt tungt tapp för Hudiksvall, även om det givetvis var väntat.

Henrik Thegel, f/c från Skövde till slutar
En spelare som ALLTID levererade. Mest känd för sina många mål, men en nyckel till dom var inte bara det fina skottet utan också sitt fina spelsinne som gjorde att han också fixade att spela center. Dessutom hjälpte det honom bra försvarsarbetet. Den som hållit i mycket av Skövdes spel de senaste säsongerna och han kommer lämna ett stort tomrum efter sig när han nu lägger av.

Hampus Falk, b från Visby till Vita Hästen
En defensivstark back som förstod att spela enkelt. Det är faktiskt betydligt svårare än man kan tro, men ändå otroligt viktigt att ha i ett lag. Falk ersätts inte bara sådär.

Mikael Crocock, b från Tranås till Cincinatti Coyonnes och Tyler Busch, från Tranås till Reading Royals
När Tranås gick kräftgång så bestämde man sig för att försöka värva sig ur krisen. Crock och Busch var två väldigt meriterade herrar som plockades in, och även om förväntningarna på dom var större så bidrog dom ändå till att Tranås till slut ändå kunde fixa fortsatt kontrakt.

Viktor Nilsson, från Piteå till slutar
En trotjänare som varit klubben trogen utöver en halv säsong då han provade den östra ettan med Visby. Såna är viktiga för ett lag, speciellt när det är en så gedigen back som Viktor var. Två säsonger som assisterande kapten dessutom, han kommer att vara saknad i omklädningsrummet i vinter.

De 5 bästa värvningarna

Niko Kivelä, f från Ässät till Tranås
Tranås laddar på rejält, de verkar ha höjt spelarbudgeten med åtskilliga procent och landade förra lördagen Liiga-meriterade Niko Kivelä. Kanske inte den som kommer synas mest i målprotokollet, men en forward som ändå kommer göra stor nytta i båda ändar av isen.

Isak Sahlqvist, f från AIK till Wings
Wings landade i Isak en ovanligt meriterad spelare till truppen. Med en säsong i allsvenska AIK så bidrar han trots sin ungdom med nyttig erfarenhet och fart i spelet. Visade det redan under avslutningen av förra säsongen då han gjorde 10 poäng på 11 matcher utlånad till klubben.

Niklas Mattila, f från Kovee till Kumla
Inte den mest meriterade finnen till hockeyettan denna säsong, men ändå något som kan komma att bli en bra värvning av Kumla. Ordinarie i Mestis förra säsongen och bidrar på så sätt med erfarenhet till en svag backsida i Kumla.

Emils Ezitis, f från Olimp Riga till Strömsbro
Mycket spännande värvning! Jag antar att de fått bra referenser på Emils från förra säsongens succélett Georgs Golovkovs. Lettiska landslaget är inte så dåligt och här får man in en landslagsman som dessutom har en vana att göra poäng.

Lukas Macklin, från AIK till Nybro

Nybro fortsätter att vara heta på transfermarknaden. Nu knyter man till sig Lukas Macklin, talangen från AIK som utlånad till Vallentuna visade upp sig från sin bästa sida. Nu lär han få en mer defensiv roll, men det är han van vid sedan AIK-tiden så det fixar han säkert galant.

De 5 bästa förlängningarna

David Berg, b Lindlöven
Lindlöven tappade sin bäste offensive back Jesper Broeng till Mariestad, därför satt det säkert riktigt skönt att rutinerade och allsvenskt meriterade David Berg väljer att fortsätta. David hade skadeproblem förra säsongen och det bidrog starkt till Lindlövens kräftgång, men nu ska han vara fit for fight igen och då kan Lindlöven också börja snegla uppåt.

Tobias Holmberg, f Teg
Tobias fick ett riktigt genombrott säsongen som gick och noterades för finfina 47 poäng på 38 matcher. Med det så var han starkt bidragande till den fina säsongen Teg hade. Med hans och flera andra fina värvningar och förlängningar så lär Teg bli att räkna med också i år.

Robin Wallin, mv Skövde och Hugo Fagerblom, mv Skövde
Skövde stod utan målvakter när jag rankade laget, men nu ramlade det in inte bara en utan tre målvakter. Vassast i trion är givetvis allsvenskt meriterade Robin Wallin som storspelade i grundserien innan han fick skadeproblem. Men också Hugo Fagerblom är en bra målvakt som kan vinna matcher på egen hand. Målvaktssidan är därmed 4*-ig i Skövde.

Nicklas Johansson, c Karlskrona
Ska jag vara ärlig så var Niklas Johansson en besvikelse för mig säsongen som gick. Inte så att han var dålig, tvärtom han var en bra center, men jag trodde att han skulle vara ännu mer dominant än han var. Det lägre tempot borde ha gett honom massor med tid att briljera, men den där stjärnglansen infann sig inte riktigt. Men visst tillhör han fortfarande toppskiktet i ettan.

Adam Bäckehag, b Karlskrona
En lovande ung back som kommer få en ännu större roll i Karlskrona kommande säsong. Väldigt rörlig och utrustad med ett bra spelsinne.

Lämna ett svar