Lista: Tapp, värvningar och förlängningar 5

Lördag innebär inte bara lördagsgodis i form av sega råttor och choklapraliner, det innebär också att ni får lite godis i form av veckans lista över de värsta tappen samt de bästa värvningarna och förlängningarna. Silly season har lugnat ner sig lite grann, vilket innebär att det är lite magrare utbud denna vecka att välja bland. Men sju namn återfinns på vardera lista, här kommer dom!

OBS! På listan finns endast spelare som står registrerade som övergångar på eliteprospects.com mellan den 29/5 och 4/6.

De sju tyngsta tappen

Nicklas Lehmann, c från Vallentuna till ???
Den välväxte centern var en av flera stjärnvärvningar till Vallentuna inför säsongen som gick. Och med ett poängsnitt på över en poäng per match så gjorde han det godkänt, men han såg ändå inte lika het ut som tidigare och laget fick det inte heller att lyfta. Men en spelare som med rätt motivation skulle kunna lyfta vilket lag som helst.

Måns Krüger, c/f från Vallentuna till ???
Det var inte tänkt att han skulle spela säsongen som gick, men kom in och hjälpte laget i några matcher i slutet av säsongen. Facit för spelgeniet? En poäng per match. 29-åringen har haft flest assist i den östra ettan de tre senaste hela säsongerna han gjort, och har vunnit allettornas assistliga tre gånger sedan säsongen 14/15. Hade varit riktigt fin att få behålla för Vallentuna.

Emil Norberg, f från Köping till Nidaros hockey
Köpings assisterande kapten och klara poängligavinnare från säsongen som gick väljer nu att lämna klubben redan efter en säsong. Den allsvenskt meriterade yttern kommer att saknas i Köping i vinter.

Tobias Lindberg, f från Väsby till Södertälje
Att göra 31 poäng i en allsvensk nykomling är riktigt bra, och med det kom den AHL-meriterade 25-åringen trea i den interna poängligan. Ännu en av alla spetsspelare som Väsby tappar efter degraderingen.

Colin Smith, f från Väsby till Södertälje
Tvåa i interna poängligan i allsvenskan för Väsby med 39 poäng på 33 matcher, ett grymt snitt! Colin Smith är alldeles för bra för ettan givetvis, och ska liksom Lindberg nu till Södertälje.

Kevin Lindskoug, mv från Boden till Guildford Flames
Kevin Lindskoug är både en meriterad och rutinerad målvakt som anslöt till Boden inför slutspurten av allettan. Han gjorde det jättebra och hade högst räddningsprocent av alla målvakter i allettan norra. Nu blir det dock ett nytt utlandsäventyr för 28-åringen och Boden har därmed inte en enda målvakt kvar av de tre de hade föregående säsong. Victor Jonsson har lämnat för Tranås och David Otter för Surahammar.

Johan Schreiber, f från Vimmerby till Hannover Indians
Vimmerby hade rätt stora problem med poänggörandet säsongen som gick, men den med allra högst poängsnitt var Johan Schreiber. Den allsvenskt meriterade yttern vänder istället till tyska tredjeligan, vilket gör att Vimmerby drabbas av ytterligare ett tungt offensivt avbräck (Jonas Nyman det första).

De sju bästa värvningarna

Jesper Thörnberg, f till Dalen från Herlev Eagles
Jesper gjorde en riktigt bra grundserie med Dalen säsongen som gick men lämnade sedan för den danska ligan. Den håller rätt hög klass, ändå så snittade Jesper en bra bit över en poäng per match. Den snabbe och spelskicklige yttern kommer bli ett fruktat vapen tillsammans med storebror Martin i södra ettan i vinter.

Elias Jakobs, f från Malung till Nyköping
Malung hade ett minst sagt mediokert lag säsongen som gick, men en som verkligen inte var medioker var Elias Jakobs. Med 25 mål och 19 assists på 46 matcher så vann han den interna poängligan med hela 17 poäng och han var den klart bäste spelaren. Jobbar hårt och utnyttjar sin räckvidd väl, vilket gör att han är svår att ta pucken ifrån. En bra värvning av Nyköping.

Martin Pärna, f från Halmstad till Krif
Martin Pärna har under flera säsonger sprutat in poäng i Halmstadströjan, men under sin utflykt till Vimmerby/Mariestad för tre säsonger sedan så hade han det tuffare. Nu får den spelskicklige och snabbe lille yttern en ny chans att bevisa att han har det som krävs också när han hamnar en bit hemifrån.

Olle Hellström, b från Vimmerby till Nyköping
En riktigt stark defensiv back som var väldigt viktig för kvartsfinallaget Vimmerby säsongen som gick. Att han lämnar till förmån för det mer anonyma laget Nyköping är förvånande, men desto roligare för Nyköping som saknade stabilitet defensivt säsongen som gick.

Robin Höglund, f från Borlänge till Boden
Robin är en riktig powerforward som bidrar med nordamerikans attityd och frejdighet, så har han också sju säsonger i amerikansk ishockey på sitt CV. Något som 90 utvisningsminuter också skvallrar om. Men han bidrar också med en hel del poäng då han gillar att vara i trafiken framför mål, och det kanske är det som kvartsfinallaget söker.

Anton Brandhammar, b från Forshaga till Kalmar
Kalmars silly har kanske inte toklevererat den här sillyn, med undantag av värvningen av Oliver Arle Östergren. Men i Anton Brandhammar så har man i alla fall gjort en värvning som kan bli väldigt bra. Den skridskostarke backen har bra spelsinne och gjorde finfina 29 poäng i succélaget Forshaga säsongen som gick. Han må ha sina brister i defensiven, men offensivt så kan Kalmar räkna med leverans.

Kalle Hult, f från Nybro till Dalen
Kalle Hult återvänder till Dalen. Det är ett välkommet besked för alla Dalensupportrar som i Kalle får en nyttig tvåvägscenter som alltid jobbar stenhårt för laget, men som också kan bidra med såväl attityd som en rätt bra summa med poäng. En perfekt tredjecenter!

De sju bästa förlängningarna

Pontus Eklöf, Tranås
Många Tranåssupportrar hade nog gett upp om Pontus Eklöf. Den snabbe och irrationelle yttern har sprutat in poäng i laget sedan han anslöt för tre säsonger sedan, och gick i media ut med att han nu sökte allsvenskt kontrakt. Men av det blev det tydligen intet, och det drar givetvis alla ”tranor” en stor lättnadens suck över.

Martin Naenfelt, Strömsbro
Martin har flera poängstarka säsonger i hockeyettan i ryggen, senaste säsongen blev det 32 stycken i Strömsbro. Nu tar han tillsammans med föreningen nya tag för att lyckas bättre kommande säsong, den missade allettanplatsen och kvalplatsen var en missräkning.

Joakim Hälleström, f Huddinge
Värvades tillbaka till Huddinge från allsvenska Vita Hästen inför säsongen som gick och gjorde stor succé. Joakim spelar med stor attityd och återfinns nästan lika ofta i utvisningsbåset som i poängkolumnen, och det är flitigt. Betyder mycket för Huddinges offensiv.

Robin Sjörén, c/f Huddinge
Lagkaptenen i Huddinge, Robin Sjörén fortsätter ännu en säsong. En oerhört nyttig spelare även om han inte gör flest poäng. Bra skridskoåkare med bra blick.

Simon Rodling, c Teg
I Tranås blev det ingen succé, men i Teg så visade Simon Rodling upp vilken kapacitet han har som poänggörare. Spelskicklig center som också är en duktig målgörare.

Simon Hansson, f Nybro
Nyttig spelare längre ner i Nybros hierarki som bidrar med hårt jobb varje byte. I en armé kan man inte bara ha generaler, och i ett annars generalstätt Nybro är Simon en nyttig krigare.

Martin Lindberg, b Visby
Martin är en tvåvägsback som ändå sätter defensiven först och som alltid krigar väl för laget. Har gjort 35 allsvenska matcher, men nu blir det en säsong till med Visby i ettan.

Lämna ett svar