Lista: Tapp, värvningar och förlängningar 2

Förra lördagen så gjorde jag en lista över den gångna veckans tyngsta tapp, bästa värvningar och bästa förlängningar. Tanken var att jag skulle gjort en liknande lista igår, men då jag hade fullt upp med livet plus stor intervju med Markus Persson så hann jag inte med det riktigt. Därför kommer listan först idag, men listan gäller ändå för övergångar för en vecka, mellan lördagen den 8/5 till fredagen den 14/5. Övergångar/förlängningar/tapp efter det kommer på nästa veckas lista. Nu kör vi!

De sju tyngsta tappen

Viktor Lennartsson, f från Forshaga till Karlskoga

Forshaga stod för en makalöst fin säsong med playoffspel efter en tredjeplats i allettan norra. Loket som drog framgångståget var Viktor Lennartsson som var den klart lysande stjärnan i laget. Den snabbe och avige yttern med det vassa skottet stod för finfina 47 poäng under säsongen, varav 28 mål och kommer bli grymt saknad i Forshaga.

Marcus Hellgren, mv från Karlskrona till ???

Hellgren valde att följa med Karlskrona ner i ettan efter två bra säsonger i allsvenskan. Där gjorde han verkligen inte bort sig, men nu verkar han sikta uppåt igen och Karlskrona får leta ny spetsmålvakt.

Sami Tamminen, c från Visby till Sanok (Polen)

Tamminen hade fina meriter i bagaget med Liigaspela bland annat och han visade också på hög klass under säsongen. Centern vann den interna poängligan med 37 poäng, gjorde flest mål och hade näst bäst plus/minus (+16) så visst kommer han saknas kommande säsong.

Albin Torstensson, b från Tranås till Meudon (Frankrike)

En stark defensivback och egen produkt som precis som laget hade en lite trögare säsong. Nu söker han nytändning i Frankrike, men en back av hans kaliber kommer definitivt att saknas av Tranåsfansen.

Jacob Olbing, b från Tranås till ???

En annan Tranåsback som lämnar. Olbing är dock mer en offensiv back med en gudabenådad skridskoåkning. När han kom ny till Tranås för två säsonger sedan var han magisk och han spåddes en lysande framtid. Men sedan har det gått lite trögare och nu väljer han att vända hem till Göteborg för att plugga, men visst är det en back Tranås säkert gärna sett vara kvar.

Jacob Lundin, c/f från Vallentuna till ???

En pålitlig poänggörare i den östra ettan under flera år, men säsongen som gick i Vallentuna var kanske inte hans bästa. Men det är ändå en kompetent hockeyettanspelare som kommer att tillföra i det laget han kommer till.

Oliver Eriksson, c från Borlänge till Vänersborg


Oliver återvände till Borlänge från en säsong i allsvenska Mora inför denna säsong och gjorde det bra som center i en mer defensiv tredjekedja. Därför är det uppseendeväckande att han nu väljer att gå ner och spela i tvåan med Vänersborg, något jag tror att Borlänge gärna sett att han inte gjort.

De sju bästa värvningarna

John Henrion, f från Ravensburg Towerstars till Mörrum

Den tyngsta värvningen denna silly season i ettan. Den allsvenska skyttekungen från säsongen 14/15 har levererat mål i ligor av hög klass i Europa under flera år och kommer givetvis bli ett grymt tillskott till Mörrum. Tänk er ett powerplay med Henrion, Paulsson och Ingvarsson…

Jesper Broeng, b från Lindlöven till Mariestad

Jesper är en skridskostark och spelskicklig rightback som framför allt är stark offensivt. Men han har inte bara starka 33 poäng framåt i facit, han har också fint plus/mins (19) vilket visar att han också behärskar den delen av spelet. En spetsback i ettan som säkert kan spela allsvenskt om någon säsong.

Stefan Söder, f från Vallentuna till Strömsbro

Tvåan i hela ettans poängliga, Stefan Söder, är givetvis med på denna lista. Den rutinerade yttern har varit en pålitlig poänggörare i flera år, men den gängna säsongens 62 poäng var faktiskt hans poängstarkaste säsongen hittills. Strömsbro kan skatta sig lyckliga över en sådan finfin övergång.

Jonas Nyman, c/f från Vimmerby till Krif

Vimmerbys poängkung säsongen som gick är en skridskostark och avig mönsterbrytare som kan skapa situationer av egen kraft. En riktig prestigevärvning av Krif då Nyman hade flera toppklubbar efter sig.

Oskar Lindgren, b från Vimmerby till Tranås

Tranås tappar ett par bra backar och då är det givetvis viktigt att fylla på med minst lika bra. Och det har man lyckats med när man värvade in rutinerade defensivbacken Oskar Lindgren. Oskar är placeringssäker och är inte rädd för att smälla på, och spelar väldigt klokt ute på isen.

Viktor Gagic, c från Troja till Halmstad

Halmstad var lite mjuka säsongen som gick, och därför är det givetvis en drömvärvning att få tillbaka riviga Viktor Gagic från Troja. Gagic tvekar aldrig att spela fysiskt och ställa till med oreda framför motståndarkassen. En jobbig spelare att ha i motståndarlaget, men en spelare man älskar att spela med.

Lucas Jidenius, f från Mariestad till Vimmerby

Lucas är blixtrande snapp på rören och jobbar stenhårt i båda riktningarna. Han vann dessutom slutspelets poängliga med 9 poäng på 6 matcher. Därför var det förvånande att han inte fick något nytt kontraktsförslag i Mariestad, men Vimmerby kan bara tacka och ta emot.

De sju bästa förlängningarna

Joakim Axman, f Strömsbro

Joakim Axman blev ettans poängkung säsongen 17/18 varefter han gick till allsvenskan där han inte riktigt fick ut sin potential. Men tillbaka i ettan igen har han fortsatt leverera, framför allt mål. Nu lär han få hård konkurrens av Stefan Söder om att vinna den interna målligan, men han kommer definitivt fortsätta att bidra!

Jacob Thor, f Borlänge

Markus Persson har levererat enormt med poäng i Borlängetröjan, och visst är han bra. Men utan en bra omgivning hade han aldrig kunnat leverera poäng i samma mängd. En viktig kugge i hans kedja har Jakob Thor varit. Den snabbe, ettrige och spelskickliga yttern har noterats för höga poäng två säsonger i rad nu och har varit en nyttig spelare för Borlänge. Med en del tunga tapp (Persson bland annat) så kommer han säkert bli ännu viktigare kommande säsong.

Christian Axelsson, f Nyköping

Nyköpings lagkapten har varit enormt viktig för laget i flera år nu och de senaste två säsongerna har han också vunnit den interna poängligan. Han hade flera klubbar efter sig, men nu står det klart att den rutinerade 28-åringen blir kvar, något som ger hopp till Nyköping för säsongen.

Daniel Lindberg, f Kumla

En av kuggarna i ettans poängstarkaste kedja. Den gångna säsongen stod de för sanslösa 190 poäng tillsammans, varav Lindberg noterade för 62. Med det var han fyra i hela hockeyettan och givetvis är det riktigt tungt att lyckas behålla en sådan spelare för ett Kumla med begränsad ekonomi.

Todd Winder, f Vimmerby

Han satt länge i Horskys frysbox då den riskminimerande tränaren inte förstod att uppskatta en lirare. Men lagom till slutspelet så fick han komma ut i värmen igen och levererade då direkt. 6 mål på 5 matcher, varav alla mål i segermatcherna mot Mörrum visar på kapaciteten. Med en ny tränare så kan han säkert få mer speltid och en större och viktigare roll.

Sebastian Harila, f Boden

Den storvuxne yttern må inte vara den som gör mest mål och poäng, men det är en riktig kulturbärare för Boden, och en sådan spelares betydelse för ett lag ska inte underskattas. Bidrar med en attityd och en inställning som visar väg för omgivningen.

Marcus Björk, b Borlänge

Marcus är en stabil tvåvägspjäs som spelar ett solitt backspel över hela isen. Han är rörlig, har ett bra pass, är inte rädd för att spela fysiskt och läser spelet bra. En nyckelback i Borlänge.

Lämna ett svar