Spelläge!

Jag har aldrig varit någon större spelare, men jag satte för några år sedan in 500 kronor på ett spelbolag som jag fick dubblade och hade då alltså 1000 kronor att spela för. För dessa pengar har jag sedan spelat för och också kunnat plocka ut några tusen i vinst varje höst. För i början av säsongen så är det rätt enkelt att vinna på oddsetspel på hockeyettan. Spelbolagen bygger då ofta sina odds på tidigare säsongers resultat och är man då ordentligt påläst så brukar man kunna hitta matcher där man får ett övertag. Men ju längre in på säsongen det går, desto sämre går det för mig, då får spelbolagen tillräckligt mycket underlag på hur bra lagen är så då är min fördel till stora delar borta. Så fram i november så brukar jag sluta spela och istället plocka ut min vinst och spara tusenlappen att ha som startkapital till nästa säsong.

Med andra ord så brukar jag inte vara så flitig inne på oddsetsidorna under våren, och i år kanske ännu mindre än tidigare då spelbolagen haft betydligt mindre spel på hockeyettan än tidigare säsonger. Men idag gick jag ändå in av ren nyfikenhet för att se hur oddsen såg ut och döm om min förvåning: Flera av oddsen känns väldigt tveksamt satta! Här är en bild av oddsen hos Coolbet:

Oddset på Hudiksvall-Östersund köper jag. Det är en öppen match där Hudiksvall i kraft av hemmaplan kanske ändå är knappa favoriter. Men jag tycker att Vimmerbys 2,70 i seger mot Troja är klart spelbart, och går man in på ATG får man till och med 3 gånger pengarna på Vimmerbyseger, och det är ju ännu mer spelbart givetvis.

Men det är på de två andra matcherna som Coolbet inte alls hamnat rätt i oddssättningen enligt mig. Visst är Nybro stora favoriter, men 6,25 på ett Visby som inte gjort annat än överträffat sig själv på bortaplan hela säsongen är på tok för högt.

Allra mest spelvärt är dock 5,40 på Mariestadsseger i Boden. Visst ska Boden vara favoriter, men 5,40 på bortaseger är ju ungefär samma odds som när Mariestad tar emot Surahammar i en grundseriematch. En seriefavorit mot ett givet bottenlag. De som såg matchen i tisdags inser att Mariestad inte är något bottenlag som kommer på besök, det är en allvarlig utmanare. Det märkliga oddset måste vara ett utfall av liknande faktorer som spelar in i början av en säsong. Spelbolagen har för få matcher mellan lag i norr och syd för att ha något att vikta emot. Spelläge!

Lämna ett svar