Avgörandet närmar sig i östra och södra kvalserien

Igår blev Hammarby (efter förlust mot Segeltorp) definitivt klara för degradering till tvåan medan Wings blev klara för fortsatt spel i hockeyettan sedan man vann mot Sollentuna med 5-2. Men vem som tar den andra ettanplatsen står fortfarande skrivet i stjärnorna. Såväl Segeltorp som Sollentuna har fortfarande chansen att slippa degradering. Det är Segeltorp som har det bästa utgångsläget då man har tre poängs försprång. Det som gör det raffinerat är att det är just Segeltorp och Sollentuna som möts i den sista omgången. Kan Sollentuna vinna den matchen så går man också om Segeltorp då man har bättre målskillnad. Det är med andra ord som en ren final med en hockeyettanplats i potten. Spännande är ordet! Visst har Segeltorp en fördel då det räcker med en poäng för deras del, men i en avgörande match kan det bli nerver och det laf som hanterar dom bäst lär stå som segrare. Imorgon kl 18.10 ungefär har vi svaret på vem som tar den åtråvärda platsen.

Den södra kvalserien har två omgångar kvar att spela och där är alla lag fortfarande inblandade i kampen om de två platserna i nästa års hockeyetta. Här är förutsättningarna för lagen:

Tyringe 9 poäng 16-10 (+6) i målskillnad

Matcher kvar:
Tranås (b)
Krif (h)

Tyringe har som ni ser det klart bästa utgångsläget då man både är tre poäng före tvåorna och har bäst målskillnad. För att definitivt säkra hockeyettanspel så behöver de ta två poäng antingen mot Tranås eller mot Krif. Det kan dock räcka med en poäng till, men då måste de få resultaten med sig.

Så bedömer jag sannolikheten till att de spelar ettan nästa säsong: 80%

Tranås 6 poäng 9-8 (+1) i målskillnad

Matcher kvar:
Tyringe (h)
Borås (b)

Tranås förlorade senast mot Krif och vägrade då ta ut målvakten trots tvåmålsunderläge på slutet. Det KAN visa sig vara ett smart drag då man inte riskerade sin fördel av bättre målskillnad. För det finns en del som talar för att det kommer att bli en målskillnadsaffär. Tar Tranås fem poäng till är de helt klara för fortsatt ettanspel och det är givetvis det de siktar på. Nyckelmatchen blir nästa match mot Tyringe, vid seger där så har man skaffat sig ett bra läge. Men Tyringe är i toppform och vann lagens första möte i kvalserien, så det lär inte bli någon enkel match. Borås KAN i sista omgången vara avhängda och då borde det dock vara möjligt att få med sig tre poäng från textilstaden.

Så bedömer jag sannolikheten till att de spelar ettan nästa säsong: 65%

Krif 6 poäng 10-12 (-2) i målskillnad

Matcher kvar:
Borås (h)
Tyringe (b)

Vann ödesmatchen igår mot Tranås vilket gör att hoppet fortfarande lever. Men då måste man vinna nästa match mot Borås, och Borås har också en vinna eller försvinna-match så de lär inte vika ner sig frivilligt. Vid seger för Krif och Tranås i nästa omgång kan vi ha tre lag på nio poäng och då blir antagligen matchen mellan Tyringe och Krif avgörande för vilket av de båda lagen som spelar i hockeyettan nästa säsong.

Så bedömer jag sannolikheten till att de spelar ettan nästa säsong: 50%

Borås 3 poäng 11-16 (-5) i målskillnad

Matcher kvar:
Tranås (b)
Krif (h)

Det blev en tung förlust igår mot Tyringe och nu ser läget prekärt ut. Men kan man ta full pott i båda de sista matcherna så finns ändå chansen att hänga kvar. Men då behöver man antingen förbättra målskillnaden så man kommer förbi Tranås och Krif, eller så får man förlita sig på att Tyringe tar poäng av både Tranås och Krif.

Så bedömer jag sannolikheten till att de spelar ettan nästa säsong: 5%

Lämna ett svar