Kris på riktigt!

Nu är det kris på riktigt! Och denna gång handlar det faktiskt inte om Tranås, för dom vann med 2-1 trots att de långa stunder var utspelade av Borås i den tredje perioden. Det gav laget lite respit. Men dom måste lyfta sig spelmässigt för annars kommer det inte hålla.

Nej denna gång är det Krif som krisstämpeln slår ner på. Laget som hade stora förhoppningar om en allettanplats förlorade idag nämligen med solklara 1-4 hemma mot Tyringe. Och det var hur rättvist som helst, Krif var stundtals knappt tvåa på pucken. Tyringe hade en helt annan fart och finess på anfallsspelet mot ett Krif som bara såg allmänt tröga och trötta ut. Så kan det bli när anspänningen blir för hög, och det måste vara fallet med Krif. För titta på laget de har: Ett första backpar av toppklass i ettan i form av Kurki och Ekström, en förstakedja med fruktade tvillingparet Wernersson-Libäck och Viktor Laz, en andrakedja med Sebastian Magnusson, Nordfeldt och Heiver. Och det är ju inte så att spelarna längre ner i hierarkin är så dåliga heller… Nej detta är en mental härdsmälta, spelarna håller så hårt i klubban att de är trötta innan ens 20 sekunder gått av bytena. Och då är ändå de flesta rutinerade spelare som varit med i många år. Något måste hända och det nu, annars kommer detta bära raka vägen ner i tvåan för Kris(f)!

***

I den västra kvalettan så tightade det ihop sig kring strecket sedan Malung tog en andra raka seger mot Grums och nu gick om. Också det andra bottenlaget, Kumla, vann under nya tränaren och visst var det tränarens son , Oliver Arle Östergren, som gav pappan en seger när han gjorde enda målet i matchen med 30 sekunder kvar av förlängningen. Nu ser det ut att bli en trelagsfight om den sista platsen i ettan kommande säsong.

***

I den östra kvalettan räddade Hammarby spänningen genom att slå Segeltorp. Fast det blev bara en tvåpoängare då ”Torpet” kvitterade i matchens absolut sista sekund. Wings var den andra vinnaren i afton, nu behöver de bara 4-5 poäng till för att spela vidare i ettan.

***

I den norra kvalettan tog Lejon en snabb 3-0-ledning och såg ut att gå mot seger. Men Örnsköldsvik vände till 4-3 innan Lejon kunde kvittera med fyra sekunder kvar. Övik vann sedan efter straffar och leder nu serien, men allting kommer att avgöras i sista omgången.

Lämna ett svar