En kik på kvalserierna

Idag tänkte jag kika lite på hur kvalserierna för att hänga kvar i hockeyettan ser ut.

Norra kvalserien

Den norra serien har hunnit spela två omgångar och det har verkligen varit en spännande start på den. Lagen har nämligen vunnit var sin match, och har dessutom i stort sett samma målskillnad. Då det endast kommer spelas fyra omgångar så är halva kvalserien avverkad och då inser alla att det allt kommer att avgöras i den allra sista omgången. Många tippade nog Lejon som givna att ramla ur, men det kan räcka med en vinst de sista två matcherna för att de ska få fortsätta i ettan också kommande säsong. Just nu är det nämligen Kiruna AIF som ligger risigast till, men det är som jag skrev tidigare helt öppet ännu.

Östra kvalserien

Den östra kvalserien har bara hunnit spela en omgång av sex. Men den omgången så var det de två förhandsfavoriterna, Wings och Segeltorp, som avgick med segern. Nu sticker jag ut näsan en del, men mycket talar för att det också är dom två lagen som kommer att knipa de två topplatserna som innebär fortsatt spel i hockeyettan kommande säsong.

Västra kvalserien

Den västra kvalserien är halvvägs med tre omgångar spelade. Det är Köping som startat den klart starkast med tre raka segrar och de lär bara behöva en till för att nå en topp två-placering. Närmast efter Köping jagar Grums som tagit poäng i alla matcher. Laget som hamnade sist i vårserien verkar ha fått bitarna att falla på plats igen och kanske kan fixa en ettan-plats ändå. Nu är det dock inga större marginaler ner, såväl Malung som Kumla är endast en seger ifrån så det lär bli race hela vägen in till målsnöret.

Södra kvalserien

Den södra kvalserien har ännu inte startat, men Boråsarna lär få passa på att titta i tabellen nu för inte mycket talar för att Borås kommer återfinnas i toppen av tabellen någon mer gång. Tranås går in i kvalspelet som stora favoriter, speciellt som de idag tog krafttag och kickade Niclas Högberg till förmån för Jussi Salo/Mikel Johansson. Nya röster brukar ge en iaf kortsiktig boost i laget, och då kvalserien endast är sex matcher lång så är varje extrapoäng viktig. I mitt tips så är det Krif och Tyringe som gör upp om den andra ettanplatsen, med Krif som favoriter trots allt. De har ett gäng spelare med kvalrutin som kommer att vara till stor nytta för dom.

Lämna ett svar