Intressant omgång i den södra allettan

Ikväll spelas en väldigt intressant omgång i den södra allettan, med många matcher som gäller väldigt mycket. Jag listar förutsättningar för alla fem matcher.

Skövde-Mörrum

Ni kan alla se i tabellen hur viktig denna match är. Just nu innehar Skövde den åtråvärda playin-platsen då man är en poäng före Mörrum, men Mörrum har två matcher färre spelade. Det är med andra ord ett måste för Skövde att vinna denna match för att fortfarande ha chans att spela efter den 13/3, medan Mörrum kan i praktiken säkra sin playin-plats vid seger. Mörrum kommer också från en stark vändning mot Dalen där man hämtade upp ett 1-3-underläge till en 4-3-seger efter sudden. Skövde är å sin sida rätt formstarkt med två raka segrar i måstematcher, varav den första var borta mot just Mörrum. Kan de ta också en tredje raka?

Mariestad-Troja

Det andra Skaraborgslaget återfinner vi placeringen högre än Skövde med fem matcher färre spelade på grund av Coronauppehåll. De går ikväll en match mot Troja, ett Troja som kanske är på väg upp ifrån den svacka man inledde serien med. Det såg i alla fall klart bättre ut i senaste segermatchen mot Visby  (3-2). Nu ligger de en placering före Mariestad, men man har tre matcher fler spelade. Mötena lagen emellan har blivit lite rivalitetsmöte sedan flera holmgångar tidigare år, bland annat i playoffspel. Nu blir det ny chans till känslor då man inte bara möter varandra ikväll, utan också i en returmatch redan på fredag. Riktiga back to back-matcher med andra ord, och sådant brukar bygga extra hetta, speciellt match två. Det ska bli spännande att se vilket av lagen som börjar avancera i tabellen. Det är säkrat playoffspel som står på spel.

Huddinge-Nybro

Nybro har haft ett långt Coronauppehåll och det måste kännas lite ovisst var man står. Formen innan uppehållet var dock god och man står på nio segrar på tiomatcher och leder i realiteten serien även om man på papperet ligger tvåa. Men lite oviss kanske formen är ändå som sagt var, man har inte spelat match på 2½ vecka och står nu dessutom mot ett Huddinge som efter en djup svacka verkar vara lite på g igen. De har nu två raka segrar och är säkert ute efter en tredje trots tuffast möjliga motstånd. Till Nybros fördel talar dock den klara segern i lagens första möte, då vann man med 6-2.

Karlskrona-Dalen

Att kalla det krismöte kanske är att ta till överord, i alla fall för Dalens del. Men faktum är att det är seriens två formsvagaste lag som möts. Dalen står på fyra raka förluster och Karlskrona på fem, med andra ord är det en dyster trend som kommer att brytas denna match, oavsett vilket lag som vinner. Dalen ligger trots förlustraden på en betryggande tredjeplats och kan nästan förlora resten och ändå få spela vidare. Sådan lyx kan dock inte KHK unna sig, för de ligger just nu sist och måste börja plocka poäng i en klart högre takt än man gjort hittills för att inte säsongen ska ta slut väldigt tidigt. Så den mesta pressen ligger på Blekingelaget inför matchen, fixar man det? Lagens första möte var väldigt jämnt, då vann Dalen efter straffar, mycket talar för en ny spännande och jämn kamp.

Visby-Vimmerby

 Vimmerby står på sju raka segrar och har sett ostoppbara ut, medan Visbys tidigare svit med tre raka segrar bröts senast mot Troja. Lagens första möte slutade målsnålt, 2-1 till Vimmerby, och det är också två försvarsstarka lag normalt sett. Mycket talar för att det blir en ny målsnål historia, men med tanke på lagens form kanske det ändå är Vimmerby som får ses som favoriter och med rätt resultat så kanske de kan ge Nybro en match också om seriesegern.

Lämna ett svar