Fokus allettan norra

Allettan norra har hamnat lite i radioskugga för min del, dels för att det inte spelats så många matcher, dels då det olika antalet spelade matcher för laget gör att tabellen är svår att avläsa på ett rättvist sätt. Men idag så spelades i alla fall fyra matcher och även om jag tyvärr inte såg någon av dom (hade gäster) så tänkte jag ändå kika lite på resultaten och vad dom antyder.

Överkörningen

Att Östersund skulle vinna sin match mot Kalix kanske inte var så överraskande, men man såg inte att de fullständigt skulle pulverisera Kalix med hela 1-9 på bortaplan. Skotten var ändå rätt jämna, 26-31, men Kalix målvakter hade ingen hjälp och hade en räddningsprocent på 64,71 (Carlsson) respektive 78,57 (Babaev). Jag tippade Kalix i botten av tabellen (nia) och Östersund i toppen (tvåa), det mesta talar för att jag kommer ha placerat dom i alla fall i rätt regioner av serien.

Överraskningarna

Borlänge hade inlett allettan rätt starkt med tre trepoängare de första fyra matcherna och var klara favoriter mot ett Forshaga som med nöd och näppe nådde en alletta och sedan har inlett den ok men inte mer. Men enligt rapporter så visade hemmalaget upp en bedrövlig inställning och Forshaga vann inte bara skotten utan också matchen med 3-5. Nu innehar Forshaga en playin-plats medan Borlänges avstånd upp till topplaceringarna ökar.

Piteå har mängder med allettanrutin i Isaksson, Högberg och Mäkitalo bland annat, medan Hanviken knappt har en spelare som spelat i finserien tidigare. Idag var det dock bortalaget som avgick med segern med 1-2 efter att de två veteranerna Dennis Nordström och Felix Liljegren visat vägen med var sitt mål. Nu är båda lagen inblandade i streckstriderna på allvar.

Toppmötet

Det stora toppmötet mellan de två hårdsatsande lagen Boden och Hudiksvall blev en jämn historia. Hudiksvall vann skotten rätt klart med 32-22, men vad gör det när hemmalaget gör tre mål mot Hudiksvalls enda? Bodens nyförvärv Kevin Lindskoug vann alltså målvaktsmatchen mot Oliver Tornerefelt, och därmed så vann också Boden sin första match efter Coronauppehållet. Det ger dom säkert råg i ryggen inför morgondagens andra toppmatch då Östersund kommer på besök.

***
När vi ändå har fokus på norr så fortsätter vi med den norra fortsättningsserien. Där lyckades Sundsvall vinna en riktigt viktig match mot Kiruna IF, och nu har nykomlingen ryckt åt sig en tiopoängsledning mot Vännäs. Kiruna såg jag som rätt klara favoriter med tanke på den starka grundserieavslutningen, men uppehållet verkar inte ha gjort dom gott.

Vännäs vann också sin match mot det andra Kirunalaget:, AIF.  Man har också tre matcher färre spelade än Sundsvall och är i nuläget främsta utmanare till ett formstarkt Sundsvall.

***

Till sist kikar vi ändå snabbt på en södermatch, den ifrån allettan där Visby gav seriesuveränerna Nybro fullt upp. Visby var i ledningen med såväl 2-1 som 3-2, men matchen gick till straffar där Nybro kunde avgöra genom Janne Väyrynen. Men det visar ändå att Nybro inte är oslagbara, något som man nästan kunnat tro med tanke på deras senaste matcher.

Lämna ett svar