Norrettan stängd, västra ettan lever

Efter dagens matcher så är det klart: Piteå blir det femte och sista laget till allettan från den norra ettan. Laget behövde endast en enda poäng i dagens match mot Sundsvall och man fick med sig alla tre. Sundsvall, som var det enda laget som hotade om allettanplatsen, spelade väl så bra som Piteå, men vad hjälper det när man är alldeles för tandlösa. Istället tuggade som sagt var Piteå i sig alla poäng efter en 4-1-seger och därmed så blir morgondagens returmöte betydelselöst vad gäller allettanplaceringarna. Boden,  Östersund, Teg, Kalix och Piteå kommer att vara norrettans fem bidrag till allettan norra. Från den östra ettan kommer Hudiksvall, Enköping och Tyresö/Hanviken eller Strömsbro att ansluta och från den västra ettan ansluter Borlänge samt antingen Lindlöven eller Forshaga.

För Forshagas chans till att få spela sin första alletta lever fortfarande. Idag besegrade man nämligen Surahammar med 5-1 och när man nu är färdigspelade så ligger man på allettanplats. Men Lindlöven har fortfarande en match kvar att spela, och vid tre poäng i den matchen går man om det starkt spurtande Värmlandslaget. Men det är ingen enkel match för Lindlöven som återstår. Motståndare är Grums som idag slog seriesegrande Dalen med 5-4. Den 28/12 spelas matchen, och det är alltså först efter det som vi kan avgöra vilket lag som tar den sista allettanplatsen i den västra ettan.

Lämna ett svar