Avgörandets stund?

Ikväll så skulle egentligen sista matcherna för grundserien ha spelats, men som ni alla vet så har en pandemi gjort att vi fortfarande har ett helt gäng med matcher i de olika serierna som fortfarande återstår också efter ikväll. Men vi börjar verkligen närma oss ett avgörande i flera av serierna, och vilka draman det kan bli ikväll!

Östra ettan

I den östra ettan kommer två lag ha spelat färdigt efter ikväll, det är redan klara seriesegraren Huddinge samt motståndarna, (tillika tabelltvåan), Enköping. Men det är runt strecket som dramatiken finns att hitta. För där möts fyran och femman, Strömsbro och Hudiksvall, i en match som kan komma att bli avgörande för vilket lag som ska ta en allettanplats. Båda lagen har samma poäng, men Hudiksvall har överlägsen målskillnad och vinner de tre poäng så ska mycket till för att de ska komma efter Strömsbro och missa en alletta. Då räcker det med att de vinner mot väldigt formsvaga Wings i omgången efter för att definitivt vara där. Fast vinner Strömsbro så lever dramatiken antagligen hela vägen till sista omgången då lagen möts på nytt.

***

För att det ska bli ett drama i den östra ettan så måste också sjätteplacerade Hanviken hämta in ett fyrapoängsunderläge mot de två nämnda. Men man har tre matcher på sig, så mycket talar för att de kan göra det. Och varför då inte plocka tre poäng redan ikväll mot ett Visby med tre raka förluster i ryggen? Med Robin Jacobsson som spetsvärvning så ser oddsen inte omöjliga ut. Lyckas man med det så har men ena foten i en alletta!

Västra ettan

I den västra ettan så kan vi få ett definitivt avgörande kväll. Det räcker med att Grums besegrar Forshaga i ett klassiskt Värmlandsderby. Grums kommer från ett tre veckor långt Coronauppehåll och lär vara spelsugna, och i ett derby kan allt hända.

***

Men nog bör Forshaga vinna och då är det lite kniven mot strupen för Borlänge ikväll. Man behöver minst en poäng till för att säkra allettanplatsen, och ikväll har man sista chansen då man åker till Norrahammar för att ta sig an serieledande Dalen i en riktigt nagelbitarmatch för Borlängesupportrarna.

***

Lindlöven måste vinna sina två sista matcher för att av egen kraft nå allettan. Ikväll bör de enkelt avfärda nästjumbon Linden.

***

Skövde och Mariestad har två chanser att bärga var sin seger. Skövde ska möta hemmastarka Kumla i deras borg, medan Mariestad möter Köping på hemmaplan. Skaraborgarna är båda favoriter i matcherna, men det är ingen stor skräll om de förlorar och tvingas försöka bärga finrumsplatsen i sista omgången i en match med all press på deras axlar.

Norra ettan

I den norra ettan spelar Piteå och Vännäs en väldigt viktig match i streckstriden. Piteå måste ta fyra poäng på de tre sista omgångarna för att nå allettan, och med förlust mot jagande Vännäs så kommer man få spela med kniven mot strupen sista två matcherna.

***

Till sist den södra ettan där ett lag som ör inblandat i streckstriden spelar. Det är Krif som möter Borås i en måstematch. Förlust och allettanchanserna är mikroskopiska, vid seger så lever de ytterligare ett tag.

Lämna ett svar